La Mola

Adeu a l’actual restaurant al cim de la Mola; la concessió és “improrrogable” segons la DiBa

Adeu a l’actual restaurant de La Mola i a la recerca d’un altre model, segons publica Món Terrassa. Una de les grans atraccions del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac és el restaurant situat a l’antic monestir benedictí. És un cas potser únic al món, on el menjar es puja amb burros. Només s’hi pot accedir a peu. Ni bicicletes ni vehicles a motor hi tenen accés. Ara, sembla que l’actual restaurant té els dies comptats.

Gemma Gimferrer, una de les persones que ara porta el restaurant s’ha fet ressò dels rumors que apuntaven en aquest sentit. Les xarxes socials han esclatat. El missatge ha arribat a milers de persones, que es preguntaven si es tractava d’un “fake“. Però enmig de tot l’enrenou, a primera hora de la tarda ha aparegut un comunicat de premsa de la Diputació de Barcelona on es confirma que alguna cosa es mou, i que els canvis seran a curt termini.

L’ens rebla que està estudiant amb altres administracions i agents del territori el model que definirà el futur de l’entorn del cim més emblemàtic del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el més concorregut, els dies de cada dia i els festius. La zona atrau per les seves vistes espectaculars, per un edifici romànic excepcional, i també per la presència del restaurant, una atracció per on hi passa gent de tot el món, en els últims mesos, americans, suecs i gent de l’Iran, i tot l’equip sencer del Futbol Club Barcelona d’handbol o les waterpolistes del Club Natació Sabadell tot sovint.

L’edifici inclou els serveis de restauració, visites guiades i altres activitats d’interpretació i de lleure, gestionats amb un contracte de concessió de l’any 2018. La concessió finalitza a principis de l’any 2024 i és “improrrogable d’acord amb les bases i els contractes”, informa la Diputació.

La Diputació de Barcelona no rebutja que hi hagi restaurant, tot i que rebla que ha de ser “compatible amb la normativa vigent, aportant seguretat jurídica i adequat a les normatives”. Sí però que ha informat que treballarà “amb el màxim consens amb els ajuntaments del territori en el marc del Consell Coordinador del Parc, que es reunirà properament”.

La notícia no ha agradat gens als gestors del restaurant.

“Com ja sabeu, nosaltres fa 57 anys que estem a La Mola, no només donant menjar, sinó també cuidant de l’entorn i del patrimoni”, comenta Gemma Gimferrer. “El fet que es tanqui la instal·lació, provocarà una destrucció d’un patrimoni i una degradació de l’entorn, perquè , no hi ha un pla “B” si es tanca la instal·lació”

Aquest és el missatge publicat per Gimferrer a X, abans Twitter:

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac és un dels 14 espais naturals que gestiona la Diputació de Barcelona. Ocupa 13.694 hectàrees protegides i rep més 300.000 visitants a l’any. Es calcula que a la Mola pugen cada dia una mitjana de 410 excursionistes (uns 150.000 a l’any).

Foto portada: el cim de la Mola, amb el conegut restaurant, ara amb futur incert.