Foto portada: entrada a l'hospital, aquest diumenge a la nit. Autor: J.d.A.

L’àmbit Taulí s’acosta als 3.500 casos detectats

L’àmbit Taulí s’acosta als 3.500 casos detectats de nou coronavirus, el Covid-19.  Segons la darrera actualització del Mapa de casos per municipis, hi ha un fort increment a Polinyà, que passa de 36 a 59 casos en quatre dies, mentre que Sabadell segueix representant gairebé la meitat de casos detectats d’una àrea amb una desena de municipis i 435.000 habitants. 

L’hospital de Sabadell és centre de referència dels habitants d’una desena de municipis. Pot ser que tingui ingressats d’altres municipis i que residents a l’àmbit Taulí estiguin a altres hospitals. Però l’àmbit bàsic del Taulí són aquests 435.000 habitants de l’entorn de Sabadell. Segons la darrera actualització del Mapa de casos per municipis hi ha 3.480 casos positius detectats de Covid-19, un increment de, 6,42 per cent (210 casos totals) des de dissabte.

Quins són els municipis més afectats pel Covid-19?

Excepte a Sabadell, pel seu volum de població, segons les dades allà on hi ha més contagis hi ha brot en centres assistencials. Així Sant Llorenç Savall té 314 infectats per cada 10.000 habitants (101 casos positius) a causa del brot a la residència pública. Polinyà s’ha disparat en els darrers dies i té 111,7 casos per cada 10.000 habitants, passant de 36 a 59 en quatre dies. Caldrà seguir l’evolució en els propers dies. Castellar del Vallès té 92,7 casos positius per cada 10.000 habitants. Barberà del Vallès té 110,9 casos per cada 10.000 habitants amb 320 casos en total. La segona ciutat més poblada de l’àmbit, Cerdanyola del Vallès, té gairebé 500 casos (497) i una taxa de 91 positius per cada 10.000 habitants. Aquests quatre municipis tenen taxes superiors a les de Sabadell.

Són els quatres municipis amb major taxa d’afectació. La tònica de l’àrea però la segueix marcant Sabadell, que representa la meitat de la població de l’àmbit, i una mica més que la meitat de casos detectats. L’alta penetració del virus a la capital vallesana (més alta en proporció que a Barcelona, l’Hospitalet, Terrassa o Badalona, per tant, la més alta dins les grans ciutats catalanes), fa que el Parc Taulí estigui patint molt aquesta pandèmia.

Quins són els municipis que surten més ben parats fins ara de la pandèmia?

Fins ara els municipis que en surten millor parats són Montcada i Reixac (57,68 casos positius per 10.000 habitats i 194 casos totals), Badia (58,69 positius per 10.000 habitants i 81 casos detectats) malgrat la concentració de la població, i Ripollet (60 casos per 10.000 habitants) i 205 casos totals.

Qui forma l’àmbit?

L’àmbit Tauli el formen Sabadell, Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà, Castellar, Badia, Sentmenat, Polinyà i Sant Llorenç Savall.

Cal recordar que tot l’entorn més tradicionalment vinculat a la ciutat de Terrassa té com a hospital de referència l’hospital d’aquesta ciutat. També els residents a Sant Quirze, el municipi amb major afectació per habitant en aquesta pandèmia.

Pel que fa a la banda llevant de la comarca, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-Solità i Plegamans tenen com a hospital de referència el de Mollet.

Més informació: 

Foto portada: entrada a l’hospital de Sabadell, fa uns dies. Autor: J.d.A