Foto portada: un autobús de l'empresa BusUp. Autor: BusUp via Facebook.

El servei de bus compartit per anar a la feina BusUp creix

Fa uns mesos va començar una prova pilot per compartit bus privat per anar fins la feina. El servei es diu BusUp i es va posar en marxa a dos polígons de Barberà del Vallès. Els resultats de la prova donen lloc a que ara s’implanta a més municipis, entre ells, Sabadell. 

Segons BusUp, la prova es va fer des del maig i es van rebre més de 400 peticions de rutes i es van adquirir 175 abonaments per desplaçar-se fins els llocs de feina. Unes dades que l’empresa qualifica com a “èxit”, i que fan que ara s’implanti el servei a Rubí, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Polinyà, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-Solità i Plegamans.
Per exemple, l’empresa Magneti Marelli, de Barberà, va cedir les seves vuit rutes per tal que els trajectes es poguessin compartir amb altres empreses del polígon. 24 empreses més es van mostrar interessades i el sistema s’està implantant així a 20 nous polígons industrials. Set de cada 10 nous usuaris provenen del vehicle privat, i la valoració del servei és de 8,55 punts sobre 10.

Què és BusUp?

La plataforma BusUp sorgeix del projecte Catalonia SmartLAB de la Generalitat. L’objectiu és afavorir la mobiltiat en zones aillades i amb difícil accés en transport públic creant i compartint rutes a mida i compartint les despeses de desplaçament.  Va obtenir el segon premi de l’SmartCAT Challenge de Mobilitat l’any 2017 i es va presentar aquest any de la mà del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

Foto portada: un autobús de l’empresa BusUp. Autor: BusUp via Facebook.