Foto portada: l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà.

La Fiscalia de Sabadell requereix informació sobre l’1-O a l’alcalde de Cerdanyola

La Fiscalia de l’àrea de Sabadell ha enviat un requeriment per saber la implicació en el referèndum de l’1 d’octubre de l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, d’acord a les diligències obertes per un presumpte delicte de desobediència i prevaricació incoades durant el passat mes de setembre.

El consistori va rebre el document el passat 6 de març. Segons han revelat fonts municipals a l’ACN, el text pretén “esbrinar si s’han produït les presumptes conductes mereixedores de sanció penal”. En aquest reclama a l’alcalde, com a “investigat”, que detalli si va sotmetre a l’aprovació del ple municipal “la decisió de cedir o posar a disposició locals o instal·lacions municipals per celebrar les votacions del denominat referèndum d’autodeterminació”.

“L’1 d’octubre hi va haver un referèndum, i el govern de Cerdanyola, com tanta altra gent, vam fer tot el que estava a les nostres mans per fer-lo possible”, ha afirmat l’alcalde Carles Escolà que ha afegit que “la fiscalia continua excedint-se en les seves funcions, i l’Estat continua sense abordar políticament un conflicte polític, centrant-se només en una estratègia repressiva i de la por, que en cap cas funcionarà”.

La Fiscalia General de l’Estat va cursar el passat mes de setembre una ordre a totes les fiscalies provincials de Catalunya per obrir diligències d’investigació sobre els ajuntaments que havien confirmat el seu suport a la celebració del referèndum, entre ells Cerdanyola i també Sabadell. L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, va ser un dels batlles afectats després d’haver signat un decret de suport a la celebració del referèndum dies abans. Posteriorment, Escolà va ser citat a declarar als jutjats de Cerdanyola, però no s’hi va presentar. Tampoc es va presentar, a Sabadell, el seu homòleg, Maties Serracant.

Foto portada: l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà.