Foto portada: el nus de Sant Pau.

Comencen les obres d’ampliació de la C-58

Amb uns mesos de retard sobre el calendari inicialment previst, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres d’ampliació de la C-58 entre Sabadell i Terrassa, sentit Manresa, i entre Terrassa i Badia del Vallès, en sentit Barcelona.

L’actuació, amb un pressupost de 31,6 milions, ha de servir per descongestionar la via interurbana amb més trànsit de Catalunya per on hi passen diàriament més de 200.000 vehicles. Per resoldre aquesta situació i evitar els col·lapses diaris, el pla s’ha dividit en tres trams.

En el primer s’afegiran dos carrils de dos quilòmetres en sentit Barcelona, entre el nus de Sant Pau, a Sabadell, i l’enllaç amb l’AP-7, a Badia del Vallès per agilitzar els desplaçaments curts. Aquestes obres tenen un termini d’execució de 12 mesos.
En el segon, també en sentit sud, s’afegirà un tercer carril de quatre quilòmetres entre la sortida de Terrassa Est i l’enllaç de Sabadell Centre per reduir a menys de la meitat el temps per recórrer aquest trajecte. Aquestes obres es preveu que comencin a principis de l’any vinent i tinguin un termini d’execució d’uns 15 mesos.

L’última actuació és la que ampliarà a quatre carrils la calçada en sentit nord, de Sant Quirze a Terrassa. El tram en licitació també millorarà l’accés als polígons de Terrassa i la zona dels Bellots.

Foto portada: l’anomenat nus de Sant Pau, a Sabadell.