Foto portada: el tram final de la Mola. Autor: J.M.Oller / Món Terrassa.

Entitats ecologistes demanen ara mantenir obert el menjador del restaurant de la Mola com a refugi

Entitats ecologistes del Vallès, encapçalades per ADENC i Ecologistes de Catalunya, reclamen “mantenir viu” el monestir del cim de la Mola després de la imminent clausura del restaurant. Entre altres, el col·lectiu demana que es deixi obert l’espai de menjador com a un refugi d’excursionistes quan s’hagin fet les tasques d’acondicionament previstes per la Diputació de Barcelona. Mentre durin les obres, insten la Diputació a habilitar un servei de lavabo que substitueixi els sanitaris de l’edifici. D’altra banda, les entitats també proposen que les mules i l’ase que fins ara duien les matèries primeres fins el restaurant siguin reubicades en un altre espai del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac per fer tasques de gestió forestal.

En un comunicat, les entitats ecologistes demanen a la Diputació de Barcelona que treballi per vincular el patrimoni històric del monestir amb el Camí dels Monjos, de manera que es posi en valor el patrimoni arquitectònic i el natural. Finalment, recorden que el tancament del restaurant ha suposat l’acomiadament de més de 15 treballadors i demanen que la Diputació i l’ajuntament de Matadepera els incloguin als seus programes de reinserció laboral.

Les entitats conclouen el comunicat recordant que elles demanaven el tancament del restaurant per l’impacte que aquest suposava sobre l’entorn, però retreuen a la Diputació de Barcelona que hagi esperat fins l’últim moment per presentar la seva alternativa. “Fa temps que sabia que la concessió acabava el gener del 2024, i creiem que es podria haver començat a treballar el Pla Director dos anys abans”, reblen.

Foto portada: el tram final de la Mola. Autor: J.M.Oller / Món Terrassa.