Repartiment de material produit per Fab Labs. Autor: cedida

El Consell Comarcal distribueix nou material de protecció a residències de gent gran

El Consell Comarcal ha començat la distribució de material sanitari a 11 residències de la comarca als municipis de Barberà del Vallès, Cerdanyola, Polinyà, Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Terrassa i Viladecavalls. Es tracta de material vinculat a tecnologia 3D, que s’ha pogut realitzat gràcies a la tasca del Servei de suport a les iniciatives locals de fabricació de material sanitari activat des del mateix Consell. Això ha permès detectar les necessitats de les residències i activar la fabricació en els diferents Fab Lab de la comarca.

Ara l’objectiu és consolidar els circuits de distribució tenint en compte la proximitat local i la disponibilitat de material per ajustar el subministrament. Pel que fa a les residències, es lliuren 105 viseres i 45 ulleres, produïts pel Fab Lab Sant Cugat, el Fab Lab Terrasa, Eclyps3 i la iniciativa Sant Quirze té vida. A més, també s’han donat 300 viseres de protecció a l’Hospital de Sabadell i s’estan valorant solucions per resoldre les necessitats de guants o bates d’un sol ús.

Des del Servei de suport es va fer una trobada virtual el passat dijous amb els diferents espais i entitats que formen part de la xarxa d’Espais de Fabricació Digital per valorar la seva situació actual i sobretot per identificar futures actuacions. Pel que fa al suport tècnic a aquesta iniciativa, el Consell Comarcal compta amb l’ajut del centre tecnològic LEITAT per ajudar aquestes propostes locals, divulgant la informació, cercant els recursos i matèries primeres que necessiten o resolent altres qüestions logístiques que puguin tenir.

Diferents espais de fabricació digital de la comarca s’han adherit a plataformes col·laboratives, per coordinar esforços i actuacions per produir material sanitari. En aquest sentit, els makers han adquirit un rol clau impulsant grans iniciatives per combatre el virus i ajudar a frenar la corba de contagis.

Els espais i comunitats de Fab Lab estan rebent donacions per part de diferents empreses que fan possible la producció de material sanitari. Les empreses són: Sonsplast (Granollers), Aritmext (Polinyà), Unireco Logística (Santa Perpetua de Mogoda, distribució gratuïta), Nexeo plastics (Cornellà del Llobregat), Puig TV (Granollers), i Aluminis Picas (Navàs).

Imatge portada: Repartiment de material produit per Fab Labs. Autor: cedida