Foto portada: una torra de Matadepera, en un portal immobliaria.

El municipi amb més renda d’Espanya, a pocs quilòmetres de Sabadell

Matadepera, Sant Just Desvern (Baix Llobregat) i Sant Cugat del Vallès van ser els tres municipis de Catalunya amb més renda per habitant l’any 2018. Segons les últimes dades publicades aquest dimarts per l’Agència Tributària, la renda mitjana dels habitants de Matadepera va ser de 218.788 euros anuals, una xifra que també situa el poble vallesà al capdavant del rànquing espanyol.

A Sant Just Desvern, la renda mitjana va ser de 58.875 euros anuals, mentre que a Sant Cugat del Vallès es va situar en 57.565 euros. Dins el ‘top’ deu hi figuren nou ciutats de la demarcació de Barcelona, amb l’única excepció de Peralada (Alt Empordà), que ocupa la vuitena posició.

La resta de les deu primeres posicions del rànquing estan ocupades per Alella (Maresme), amb una renda mitjana de 54.412 euros anuals; Sant Vicenç de Montalt (Maresme), amb 52.058 euros; Cabrils (Maresme), amb 48.765 euros; Sitges (Garraf), amb 48.042 euros; Peralada (Alt Empordà), amb 46.576 euros; Teià (Maresme), amb 46.128 euros; Castelldefels (Baix Llobregat), amb 45.279 euros, i Cabrera de Mar (Maresme), amb 44.843 euros.

Nil López, alcalde: “en el poble hi viu molta gent que està passant dificultats”

Matadepera ha quintuplicat la renda en un any. Les raons són desconegudes, tot i que la rumorologia corre i s’apunta que hi ha anat a viure un multimilionari. En un poble de poc més de 9.300 habitants, l’entrada d’una gran quantitat de diners ràpidament fa pujar la renda general per habitant. Aquests tipus de salts, a més a més de donar-se per l’arribada d’un gran contribuent, també s’atribueixen a operacions econòmiques en un moment concret. En aquest sentit, caldria recordar que Manuel Lao, resident a Matadepera, va vendre fa dos anys Cirsa per 2.000 milions d’euros. En declaracions recollides per Món Terrassa, Nil López, alcalde de Matadepera, matisa:

 “Aquesta notícia no reflecteix la realitat del poble. Són dades estadístiques,  sí, però en el poble hi viu molta gent que està passant dificultats i necessiten l’assistència de Benestar Social”.

També hi tenen casa el futbolista Xavi Hernández i el president de Repsol, Antoni Brufau, a més d’escriptors de renom com Jaume Cabré i molts petits, mitjans i grans empresaris de la comarca, especialment de Terrassa.

Catalunya i Madrid monopolitzen el ‘top’ deu estatal

Dins el rànquing dels deu municipis més rics de tot l’Estat tan sols hi apareixen ciutats catalanes i de la Comunitat de Madrid. Matadepera ocupa la primera posició, seguida de Pozuelo de Alarcón (79.506 euros) i Boadilla del Monte (61.910 euros). La resta de la llista està formada per Alcobendas (60.842 euros), Sant Just Desvern (58.875 euros), Sant Cugat del Vallès (57.565 euros), Majadahonda (54.506 euros), Alella (54.412 euros), Torrelodones (54.123 euros) i Villanueva de la Cañada (52.826 euros).

Foto portada: una torra de Matadepera, en un portal immobliaria.