Gasolinera

A presó per nou robatoris violents a benzineres de Montcada i Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han resolt nou atracaments amb arma de foc que es van produir a benzineres de Montcada i Reixac i Barcelona entre els mesos d’abril i agost de l’any passat. L’autor dels fets, un home de 38 anys, es troba ingressat a presó actualment per altres fets relacionats amb delictes contra el patrimoni, mentre que també seria l’autor d’un robatori amb violència i intimidació a la via pública i del robatori de dues motocicletes.

La investigació es va iniciar al maig, després que el 29 d’abril dos homes robessin en una benzinera de Montcada. Els atracadors, que anaven amb les cares tapades i van usar una arma de foc per intimidar les víctimes, van fugir amb un cotxe al qual li havien canviat les plaques de matricula per unes de sostretes.

Gairebé un mes més tard, el 26 de maig, els investigadors van localitzar un dels dos lladres dins del cotxe que havia estat utilitzat en l’atracament. També hi van trobar roba i uns guants que l’home havia portat per cometre els fets. Els agents el van detenir i va ingressar a presó per aquest robatori, mentre que la investigació continuava oberta per identificar i detenir el segon autor.
Avançat l’estiu, durant el mes de juliol es van registrar dos robatoris en la mateixa benzinera de Montcada i Reixac, i la investigació dels Mossos va concloure que l’autor era el mateix que havia participat en els fets anteriors. Finalment, la policia el va identificar i el va relacionar amb el robatori de dues motocicletes a Barcelona els mesos de maig i de juny de l’any passat. Totes dues havien estat utilitzades per fugir després d’atracar les benzineres de Montcada.

A més, els investigadors van determinar que també havia robat amb intimidació fins a cinc benzineres de Barcelona els mesos de juny, juliol i agost, i el van relacionar amb un robatori violent a un repartidor de pizzes de Barcelona el 24 de juny de l’any passat. Es dona la circumstància que l’home es troba ara per ara ingressat a presó per altres causes pendents.

Foto portada: captura d’una càmera de seguretat on s’observa un atracador utilitzant una pistola per intimidar el treballador d’una benzinera. Imatge publicada el 4 d’abril de 2018.