Polèmica per la mort d’un emú perseguit per la policia

Sorpresa als carrers de Sant Cugat del Vallès. Un emú va recórrer els carrers del centre de la ciutat la tarda el passat dimecres. L’animal va acabar morint, el que ha generat certa polèmica al municipi vallesà.

Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, un emú va aparèixer aquest dimecres a la tarda corrent pels carrers de Sant Cugat del Vallès. L’ocell va sorprendre els veïns pels volts de les cinc de la tarda i van avisar la policia local. Una patrulla va perseguir l’animal, que es va acabar desplomant sol al mig del carrer abans que el poguessin capturar. L’ajuntament de Sant Cugat investiga ara d’on va sortir l’emú per tal que el propietari se’n pugui fer càrrec. L’emú és el segon ocell més gran del món després de l’estruç i és originari d’Austràlia.

Entitats animalistes, crítiques amb l’actuació policial

La mort de l’animal ha despertat polèmica.La Plataforma Animalista de Sant Cugat ha denunciat l’actuació policial i ha assegurat que “la mort de l’emú es podria haver evitat si s’hagués disposat d’un protocol d’actuació”. “Lluny d’això, aquesta au va ser perseguida per quatre dotacions de la policia local pels carrers de la ciutat sense una estratègia ben dissenyada de captura”, afegeixen. Des del PACMA també han denunciat la situació de “l’incident amb final tràgic per a un emú a Sant Cugat del Vallès”.

L’Ajuntament defensa l’actuació

L’Ajuntament de Sant Cugat ha defensat l’actuació policial de captura de l’emú a través d’uns missatges a les xarxes socials: “La policia va perseguir l’animal perquè podia representar un perill públic en una via urbana. Va desplomar-se davant dels agents, que el van agafar perquè no sabien si estava mort o no”. “Recordem que els propietaris d’aquest tipus d’animals han de garantir la seva seguretat i la de qui els envolta, perquè podria haver causat greus danys físics i materials. El propietari ha estat localitzat i s’obriran diligències per si se li ha d’aplicar algun tipus de sanció”, afegeix el consistori.
Finalment, l’Ajuntament assegura que està treballant per tenir un protocol d’actuació per a aquests casos. “En tot cas, la prioritat serà sempre la seguretat de les persones”, finalitzen.