Jordi Ballart - Alcalde de Terrassa. Autor: David B.

Terrassa comprarà un milió de mascaretes per distribuir gratis

L’ajuntament de Terrassa ha anunciat aquest dijous que ha acordat la compra d’un milió de màscares bàsiques per a distribuir entre la població, amb l’objectiu que cada persona tingui al menys un exemplar. La finalitat també és que la ciutadania estigui preparada per “els reptes que es puguin plantejar” en el moment que es suavitzin les actuals mesures amb l’activació de l’estat d’alarma, ha informat el consistori en un comunicat.

Un total de 400.000 es repartiran a domicili, entre tres i quatre unitats per cada llar, i 100.000 es distribuiran a través de diferents canals i punts per a aquells veïns que necessitin més, així com per a persones de col·lectius vulnerables o que no els hagi arribat per el va enviar ordinari. El material restant, unes 500.000 unitats, es destinaran a un fons de reserva estratègic de cara a les pròximes setmanes i aquesta operació tindrà un cost total de 520.300 euros, amb IVA inclòs.

Com seran?

Seran mascaretes no sanitàries, però amb una protecció del 94 per cent, en el cas dels models P2 FFP2, i del 95 per cent, en el cas de Life II, segons les catalogacions de la Unió Europea i la República Popular de la Xina, respectivament.

Cada català podrà accedir a una mascareta gratuïta

Foto portada: l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, fa un temps. Autor: David B.