Foto portada: un pot de Fairy, a les portes del carrer Convent, on es fa un dels registres a Sabadell. Autor: David B.

Concentracions de protesta contra l’operatiu de la Guàrdia Civil

Fins a tres concentracions, de moment, convocades en protesta pels registres i detencions de la Guàrdia Civil aquest dilluns al matí. L’independentisme interpreta l’operatiu com una nova exhibició repressiva, en el context dels dies previs a la publicació de la sentència. I, després de llegir la nota policial, asseguren que es tracta d’un muntatge. 

El cert és que la nota de la Guàrdia Civil i el ministeri de l’Interior abunda en el condicional (“podria dur a terme accions violentes”). Així mateix assegura que l’operació està orientada a “localitzar i, en el seu cas, incautar proves que evidenciïn el grau de preparació d’accions violentes”. Aquesta frase ha donat peu a dirigents independentistes a pensar que primer es deté i després es busquen les proves.

En quant al material trobat, es parla “d’abundant documentació i material informàtic” i substàncies “precursores” per la confecció d’explosius: “es tracta de substàncies susceptibles de ser emprades en la fabricació d’artefactes”. La mateixa nota, però, fa un incís: “a l’espera de confirmació pels especialistes”. El vídeo que ha distribuït la ‘Benemèrita’ tampoc aporta gaire informació addicional de l’operatiu.

Els nou detinguts hauran de declarar a l’Audiència Nacional, acusats de terrorisme. Seran traslladats a Madrid. L’estil de la nota policial ha fet recordar alguns dels concentrats l’escena de l’exdelegat del govern central a Catalunya, Enric Millo, amb el detergent Fairy.

Concentracions

El CDR Sabadell ha convocat concentracions a la plaça de les Dones del Tèxtil (abans plaça Marcet). Unes 200 persones a les 11 hores. També a la plaça Picasso del barri de Campoamor. I al vespre, a les 19 hores, s’ha convocat una manifestació a la plaça del Doctor Robert per protestar contra les detencions.

Foto portada: un pot de Fairy, a les portes del carrer Convent, on es fa un dels registres a Sabadell. Autor: David B.