Foto portada: un fotograma del tràiler de 'Vitals'.

HBO estrenarà una sèrie sobre l’impacte de la pandèmia al Parc Taulí

La plataforma d’streaming HBO estrenarà una sèrie documental sobre l’impacte de la pandèmia a l’Hospital Parc Taulí. Es tracta de Vitals, una sèrie de tres episodis dirigida pel documentalista sabadellenc Fèlix Colomer que parla dels reptes físics i emocionals a què es van enfrontar pacients i sanitaris durant els dies més crítics de la pandèmia. Segons que ha explicat la productora de la sèrie, El Terrat, a través d’un comunicat, s’estrenarà el 7 de febrer, i també està produïda per Forest Film Studios per a HBO Europe.

Vitals acompanya un grup d’afectats pel virus durant la seva estada a l’hospital i fins a l’interior de les seves cases, i actua com a testimoni de les seves vivències reals. La sèrie fa un seguiment a diferents pacients i sanitaris de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell durant diverses setmanes de març a juny, en els moments més durs de la primera onada.

“Des que va començar la crisi de la Covid-19, la classe política i mediàtica ens ha atropellat amb dades. Cada dia 500 morts, 2.000 contagis, 300 ingressos a l’UCI, fan falta 200 sanitaris a l’hospital… Números”, explica Colomer. “Vitals vol deixar de costat els números i parlar de les persones. Parlar d’Alfredo i Matilde, un matrimoni que després de 50 anys es continua estimant com el primer dia, entendre la increïble dedicació de les infermeres Sílvia i Isa, i comptar la lluita d’alguns dels nostres protagonistes contra una mort inevitable. Ells són vitals. Aprendre d’ells és vital”.

“A més de mostrar les situacions a l’hospital gràcies a una accessibilitat que fa d’aquestes imatges una cosa única, Vitals va més enllà i franqueja els seus murs i acompanya als sanitaris fins a les seves cases”, diu el comunicat de la productora. “Allí es viu l’emoció de les trobades amb les seves famílies i la seva frustració en veure que el món exterior continua massa indiferent. Vitals també documenta als familiars dels pacients presenciant converses, videotrucades emotives i dolorosos comiats”.

Més informació:

Foto portada: un fotograma del tràiler de Vitals.