Foto portada: parada informativa a Ca n'Oriac. Foto via @tu_manes via Twitter.

Una campanya de sensibilització dispara les altes a Som Energia

A Sabadell hi ha 70.000 llars que consumeixen electricitat i gas. Menys del 3 per cent tenen contractada una companyia cooperativa, sostenible o de proximitat. Des de fa unes setmanes, s’ha posat en marxa a Sabadell la campanya ‘Tu manes’, que vol afavarir les noves empreses energètiques. Ja tenen els primers resultats. En aquest temps, les altes a Som Energia s’han disparat un 50 per cent.

Personalitats polítiques de la ciutat s’han sumat a la campanya en l’esprint final. Des de la Crida fins el PDeCAT i des dels ‘comuns’ fins ERC, polítics com els diputats Joan Mena, Gabriel Rufián o Lourdes Ciuró, l’alcalde Maties Serracant, o els tinents d’alcalde Joan Berlanga, Juli Fernàndez i Marisol Martínez criden a participar en la campanya.

Per altra banda, el grup impulsor de Tu manes assegura que ja es tenen indicis dels primers resultats. Les altes a Som Energia han crescut en aquest temps un 18 per cent a Catalunya. Però a Sabadell l’increment ha estat molt superior: del 50 per cent.
La campanya marca tres criteris per recomanar la contractació: proximitat, sostenibilitat i model cooperatiu. Som Energia és la companyia que compleix els tres criteris. Hola Luz és un model sostenible i de proximitat, i Catllum és de proximitat. Així es recomana contractar l’electricitat amb alguna de les tres. La campanya es compromet a fer públiques les dades definitives dels resultats. De moment, porten tres setmanes, i encara en falten uns dies per cloure-la. Es vol demostrar el poder que té la ciutadania per fer un mercat més ètic.

Foto portada: parada informativa a Ca n’Oriac. Foto via @tu_manes via Twitter.