Bandera espanyola

Més de 90 trucades al 112 pel vent, amb ratxes de 100 quilòmetres per hora

Una curta ventada però molt virulenta, amb pluja i pedra en alguns punts de la ciutat, ha colpejat aquest matí Sabadell poc després de les 9 del matí. Fins les 17 hores hi ha gairebé un centenar de trucades al 112, el segon municipi català amb més trucades. Les ratxes de vent al Vallès Occidental han superat els 100 quilòmetres per hora.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en roda de premsa entre les 9 i les 11 hores hi ha hagut 25 incidències, bàsicament arbres caiguts i contenidors moguts a la via pública. Però també ha caigut un mur al carrer Gorina i Pujol amb el carrer dels Calders, tres teulades, una antena de televisió i altres elements.

A la tarda Protecció Civil ha tancat l’episodi de vent amb 818 trucades al número 112. El municipi amb més trucades ha estat Barcelona, amb 195, però el segon ja ha estat Sabadell, amb 92 trucades fins les cinc de la tarda, molt per sobre de Terrassa, amb 56.

La ventada ha deixat dues imatges destacables. Per un costat les greus destrosses a una coneguda botiga de mobles. I per altra banda, una imatge ben curiosa en un vídeo que s’ha viralitzat ràpidament. El vent ha tombat la bandera espanyola, i també la bandera de Sabadell, de l’edifici consistorial. La de Sabadell ha sortit volant; l’espanyola ha caigut però ha quedat enganxada al pal. La imatge ha donat lloc a tot tipus de comentaris a les xarxes socials, especialment entre els ciutadans independentistes.

Segons Farrés, el vent ha malmès els pals de les banderes de l’edifici consistorial, que hauran de ser reposats en les properes hores o dies.

A banda d’això, al Consell Comarcal, a la carretera N-150 ha caigut un arbre sobre la façana de l’edifici.

En tot cas, l’episodi de vent es tanca sense afectacions directes a les persones i queda reduït als danys materials, tot i que especialment alts en el cas de la botiga de Mobles 2000.

Foto portada: l’Ajuntament s’ha quedat sense la bandera espanyola ni la local pel vent.