El vent destrossa una coneguda botiga de mobles

El personal de la botiga de mobles Mobles 2000, a la carretera de Terrassa, tenien cita aquest divendres a dos quarts de 10 del matí per una reunió. A causa de les darreres restriccions antiCovid, tenen el comerç tancat però anaven a fer una formació. Pocs minuts abans, quan encara no hi havia gairebé ningú a la botiga, la ventada ha arrasat l’aparador de la botiga, causant nombrosos danys materials que encara s’estan calculant. Les càmeres de seguretat del comerç graven l’angoixa del moment. 

“Per sort només hi havia una persona a la botiga, que ha vingut abans per començar a preparar la reunió. Però si el vent és mitja hora més tard, no vull ni pensar que hauria passat perquè ens anàvem a reunir just a prop de l’aparador”, diu el gerent de la coneguda botiga de mobles local, Marcial Peralejo.

Cap a les 9.15 (a les 9 hores 20 minuts i 33 segons cedeixen els vidres) i com a bona part de la ciutat, el fortíssim vent ha colpejat els vidres de la botiga, als baixos del conegut edifici Apolo de la carretera de Terrassa, amb un aparador de més de 60 metres. Se l’ha endut per davant. Els vidres han esclatat (“una explosió bestial”, diu Peralejo). Les imatges de les càmeres de seguretat mostren com el cop de vent és tan sec i fort que en pocs segons la botiga queda del tot capgirada. També mostren l’angoixa de la treballadora del local, qui surt corrent cap a l’interior de la botiga per protegir-se i segueix des d’un monitor i amb gran angoixa el que succeeix.

“Els vidres han destrossat armaris, llits, matalassos. El que no està trencat està esgarrapat. Tot el material proper a l’aparador està perdut. Encara no m’aventuro a dir una quantitat”, diu Peralejo. “Sort que no hi havia gairebé ningú”, insisteix. L’equip de la botiga dedicarà tot el divendres, i ho haurà de fer diversos dies més, a intentar refer-se del cop i a banda de plantar cara a la pandèmia fer-ho també ara a les conseqüències d’aquest ensurt.

A mig matí mentre la plantilla recollida vidres i totes les destrosses, un equip de Bombers els ha fet un cop de mà. Al migdia el comerç ubicat al barri dels Merinals ha aplegat diverses càmeres de televisió. Sabadell ha patit ràfegues superiors als 100 quilòmetres per hora.

Més informació: 

Una vintena d’incidències pel vent: contenidors bolcats, arbres caiguts i un mur a terra

Foto portada: exterior de la botiga després del cop de vent. Autor: cedida.