Montserrat Capdevila es posa “a disposició del PSC” per encapçalar la llista el 2015

  • La diputada sabadellenca assegura que considerarà presentar-se a les primàries.

  • Capdevila assegura que el primer any de legislatura a Catalunya mostra un govern aturat i un país retallat.

Amb el debat obert al voltant de les primàries del PSC obert fa unes setmanes per l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, la diputada Montserrat Capdevila ha assegurat aquest dimarts que “es posa a disposició del PSC” per encapçalar la llista l’any 2015 si ella representa “una opció de consens”. Malgrat tot, Capdevila no ha confirmat del tot que es presenti a les primàries socialistes.

La diputada sabadellenca del PSC al Parlament de Catalunya, Montserrat Capdevila, ha valorat aquest dimarts els pressupostos del govern català. Durant la roda de premsa, i amb el debat obert al voltant de les primàries al PSC, ha assegurat que “consideraré presentar-me a les primàries”. “S’ha obert el debat i estic al servei de la ciutat i a disposició del projecte del PSC de Sabadell” com ho va estar, ha dit, quan Bustos va renunciar a l’alcaldia i calia escollir nou alcalde. Llavors Bustos va optar per Juan Carlos Sánchez com el seu successor a la plaça Sant Roc.

La diputada ha assegurat que podria presentar-se a primàries si veu que és una opció de “consens”. Repreguntada sobre si aquesta afirmació significava que es presentaria a primàries, ha assegurat de nou: “estic a disposició del PSC”.

Montserrat Capdevila
Montserrat Capdevila, aquest dimecres a la seu del PSC. Autor: David B.

De moment, ja han plantejat la seva voluntat de presentar-se a les primàries del PSC l’actual alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, i també el diputat al Congrés, Carlos Corcuera. En l’últim cas, segons Corcuera, sempre i quan no decideixi presentar-se l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

“Un govern aturat i un país retallat”

En un altre ordre de coses, Capdevila ha valorat l’actualitat i especialment els pressupostos de la Generalitat per a l’any 2014. Assegura que les inversions al Vallès han baixat un 32 per cent. Entre les esmenes introduïdes pel PSC hi ha diverses sobre Sabadell. Els socialistes demanen garantir les obres de perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat, acabar les fases 1 i 2 de la millora al barri d’Espronceda, construir dos nous blocs al polígon Merinals, redactar el projecte per connectar la carretera de Castellar amb la Ronda Oest,  començar les obres del Centre d’Atenció Primària Can Llong, començar el nou edifici de l’IES Pau Vila, el nou IES Can Llong i la residència del sud. “Són mesures necessàries i imprescindibles”, ha afegit.

Capdevila ha valorat el primer any del govern català com “un govern aturat i un país retallat”, amb un únic tema sobre la taula: la consulta per la independència.

Debat sobiranista: “no hi ha crisi interna al PSC sinó a tots els partits”

Respecte el debat al voltant de la crisi interna del PSC, provocat pels diferents enfocs a la qüestió nacional dins el partit, Capdevila ha assegurat que és un tema que divideix a nivell intern també altres formacions, com CiU, ICV o EUiA. Però en qualsevol cas s’ha mostrat confiada que els diputats socialistes respectaran les decisions del Consell Nacional. “Els resultats van ser inapel·lables”, ha dit. Capdevila ha assegurat que el PSC “hem aconseguit que el federalisme estigui a l’agenda” i manté que “farem canviar la posició del PSOE”.

Considera que la votació d’aquest dijous al Parlament sobre la petició de delegació de competències a l’Estat, que divideix fortament el grup parlamentari socialista, “no caldria” i “està feta de forma tacticista”. “El que volem són solucions i aquesta votació no n’aportarà cap”, ha finalitzat.

Foto portada: Montserrat Capdevila, aquest dimecres. Autor: David B.

7 Comments