Ja està en marxa el Pla Estratègic d’Intervenció Comunitària 2019-2029

L’objectiu d’aquest pla és millorar la cohesió social dels barris de Sabadell i articular respostes col·lectives que incloguin als veïns, per a solucionar diferents problemàtiques. El pla tindrà una duració de 10 anys i ja s’ha posat a prova en el barri de Torre-romeu. 

No només entitats, professionals, associacions i l’administració pública treballaran de forma coordinada per observar els diferents problemes que presenten els barris i per potenciar les fortaleses existents, sinó que també els veïns seran cridats a participar. Totes les entitats dels diferents territoris seran cohesionades i coordinades per l’ajuntament de Sabadell, que inclouran els diferents tècnics municipals que ja estan treballant i que seran encarregats de continuar amb l’implementació de les demandes que sorgeixin del pla. “Cal recuperar la proximitat i la confiança” de la població vers l’administració, destaca la regidora d’Intervenció Comunitària i Mediació, Glòria Rubio.

En aquest sentit, ja s’ha començat a treballar en el barri de Torre-romeu, però “es preveu implantar el pla a tota la ciutat”, assegura la regidora. Hi ha hagut 13 trobades comunitàries només a aquest barri, amb més de 170 participants. L’objectiu és intentar articular tots els recursos humans que hi ha al territori i així multiplicar la capacitat de resposta del mateix. També és important el component comunitari, ja que els veïns saben de primera mà quines són les mancances del seu territori. Alguns projectes com una agenda d’activitats de barri o un mapa de recursos del barri ja s’han posat en marxa.

L’estructura interna de l’Ajuntament també es modificarà “de forma total”, explica Rubio, on es farà un anàlisi constant de la implantació del pla.

Foto portada: la regidora d’Intervenció Comunitària i Mediació, Glòria Rubio. Autora: I. Juárez.

Comments are closed.