Estació FGC Plaça Major

El PSC denuncia que la Generalitat fa un cop de porta a millorar els accessos a les noves estacions de FGC

Les estacions de Can Feu-Gràcia i Sabadell Plaça Major “no presenten cap mancança d’accessibilitat i no existeix cap raó tècnica ni normativa que justifiqui la instal·lació d’escales mecàniques de baixada al seu interior, ni tampoc cap ascensor”. És la resposta que el govern ha donat al grup parlamentari del PSC en relació als accessos a les noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat.

La comissió de Territori del Parlament va aprovar per unanimitat una proposta socialista per instal·lar escales mecàniques i ascensors. De fet, els que estaven plantejats i es van suprimir durant les obres (més info: ‘El Parlament demana millorar els accessos‘). Però ara, segons denuncia el diputat sabadellenc i primer secretari del PSC, Pol Gibert, la Generalitat assegura que no hi ha problemes. “El govern de la Generalitat ha rebutjat incorporar qualsevol millora”, assegura Gibert.

El diputat assegura que la petició era “molt raonable donada la profunditat a que es troben les estacions, especialment Sabadell Plaça Major”. Ara mateix han de baixar uns 150 esglaons fins a l’andana o bé esperar l’únic ascensor, sempre molt cotitzats. Gibert qualifica “d’irònic” que el govern català defineixi la petició com una actuació “de confort addicional”.

Foto portada: estació Plaça Major. Autora: Nerea Bueno. 

Comments are closed.