Parc del Nord

2,7 milions d’euros pel Parc del Nord

Dins del pla extraordinari d’inversions de prop de 16 milions d’euros de l’ajuntament de Sabadell per aquest any 2017, 2,7 milions d’euros es destinaran  al Parc del Nord.

L’Ajuntament vol crear un gran corredor verd que uneixi el barri de Can Deu amb el Parc del Nord fins el Parc de la Clota del barri de Can Puiggener. La intenció és que les obres d’adequació del parc s’iniciïn a l’estiu del 2018. Per poder traçar el projecte, s’ha obert un concurs d’idees perquè els arquitectes puguin presentar els diferents projectes per al Parc del Nord. La base del nou concurs parteix de concebre el parc del Nord com una infraestructura verda integral, que uneixi el rodal, des del bosc de Can Deu fins al Parc Fluvial del Ripoll a través del parc de la Clota. També farà de connexió est-oest entre la cornisa del Ripoll i la ronda de Collsalarca.

Representants de la Comissió Parc del Nord, els col·legis professionals, tècnics municipals i representats polítics formaran el jurat, que escollirà tres projectes finalistes. La ciutadania podrà escollir entre els tres projectes. Es tracta “d’un mètode innovador que esperem que funcioni molt bé” ha apuntat el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero (ERC)

Parc del Nord
Fernàndez, guerrero i Serracant, en la presentació del projecte. Autor: David B.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernández (ERC), ha explicat que amb aquest projecte “tancarem la ferida que va obrir les obres dels Ferrocarrils” i ha afegit que és “una bona oportunitat per crear espais que ens facin estar orgullosos de la ciutat”.

Farem realitat el del parc del Nord, una demanda històrica de la societat civil, on tant veïns i veïnes dels barris del nord, com especialment des de la Comissió del Parc del Nord, han perseverat en les seves demandes per dignificar i transformar aquest espai de la ciutat”, ha manifestat Fernàndez.

D’altra banda, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant (Crida), ha afirmat que “el parc del Nord és una prioritat, un deute que la ciutat té amb aquesta zona, però també amb tota la ciutat. Té una capacitat d’atracció enorme i ha de ser un parc metropolità de referència i una de les entrades de la ciutat. Es crearà un corredor urbà biològic metropolità que relligui els espais lliures emblemàtics de la ciutat”.

Incredulitat veïnal

El secretari de la Comissió del Parc del Nord, Antonio Jara, ha manifestat que “tot el que sigui invertir en el parc ens sembla molt bé, però altres cops hem escoltat compromisos similars a aquest i encara estem esperant. Per tant esperem que aquest cop sigui real”.

Ja hem passat per altres concursos d’idees, com el de l’any 2000, que va costar diners als veïns. De 15 projectes en van quedar cinc i d’aquests, a part del guanyador els altres quatre es van endur mig milió de les antigues pessetes. Els projectes d’ara també s’enduran una quantitat de diners”.

Jara ha explicat també que “els polítics quan ocupen els seus llocs fan mucho ruido y pocas nueces i el que volem és que facin ruido pero con las nueces”.

Foto portada: vista del Parc del Nord, aquest dimecres. Autor: David B.