Foto portada: projecte d'ordenació de carrils en planta. Font: Ajuntament / cedida.

Així serà la nova Ronda Ponent

El, segons diversos estudis, carrer més sorollós de Sabadell està a punt de canviar. Es tracta de la Ronda Ponent. A partir de la tardor el seu número de carrils per a vehicles a motor serà menor. En el seu lloc es farà un carril bici per cada sentit. La Junta de Govern ha aprovat aquest dilluns el projecte, amb un pressupost superior als 200.000 euros.

D’aquesta forma els tres carrils per sentit actual passaran a dos carrils per sentit. Entre la vorera i els vehicles, i separades dels vehicles a motor per pilones, s’hi instal·laran dos carrils bici, un per cada sentit, de poc més de dos metres d’ample.

Ronda Ponent
La Ronda Ponent, en la seva configuració actual. Autor: David B.

La reforma de la Ronda Ponent forma part del conjunt d’accions per coordinar l’accés a Sabadell des de la C58 fins arribar a l’Eix Macià. Després de diversos anys tancada, la Rambla d’Ibèria obrirà aquesta tardor. Ho farà amb dos carrils per sentit, com fins ara, però amb voreres més amples i un carril bici segregat. En la intersecció entre la Rambla d’Ibèria, la Ronda Ponent i la carretera de Terrassa s’hi farà una rotonda.

Per fer el carril bici s’hi invertiran gairebé 210.000 euros. El projecte s’ha aprovat aquesta setmana.

Aquesta és una aposta per transformar els principals eixos de la ciutat, ja que és una prioritat del Govern municipal millorar la mobilitat urbana, reduir les emissions de CO2 i de contaminació que pateix Sabadell”, assegura la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio.

Per la seva banda, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, sosté que “quan s’acabin les obres podrem pacificar el trànsit i millorar les condicions de qualitat ambiental de la ciutat”.

Foto portada: projecte d’ordenació de carrils en planta. Font: Ajuntament / cedida.