Antic BBVA Carrer Escipio. Autor: David B.

Can Puiggener i el Poblenou es queden sense oficina bancària

Malestar a les perifèries amb el tancament d’oficines bancàries i caixers automàtics. En les darreres setmanes, ha passat al Poblenou de la Salut i a Can Puiggener amb el BBVA. Les entitats veïnals estan molestes. El consistori demana a l’entitat financera tenir en compte les dificultats dels usuaris per moure’s a altres zones de la ciutat.

Des del passat 23 de juliol l’oficina del BBVA del barri del Poblenou, a l’avinguda de Polinyà, està tancada. “Ens van prometre que hi hauria un caixer tot i tancar l’oficina però no ha estat així i hem d’anar a Torre-romeu, a una oficina amb llargues cues”, es queixa el president de l’AA.VV Poblenou, Rubén Navarro. Una situació similar passa també a Can Puiggener:

Ens van dir que intentarien deixar un caixer automàtic però a l’hora de la veritat el camió s’ho va endur tot. Estem molt molestos”, argumenta el president de l’AA.VV Can Puiggener, Manuel Corral. Ara la més propera és a la Creu Alta o a Torreguitart. Tot un inconvenient, especialment per a la gent gran o amb problemes de mobilitat. “Amb la quantitat de gent gran que hi ha al barri, que té grans dificultats fins i tot per fer servir el caixer”, lamenta Corral.

L’Ajuntament demana al BBVA que es faciliti l’accés als serveis dels veïns i veïnes afectats, segons ha comunicat aquest dimecres. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha demanat una reunió amb el director territorial del BBVA Catalunya per buscar solucions. El govern local assegura que fa costat als veïns i veïns perjudicats per la pèrdua de serveis als barris. Divendres el portaveu del grup municipal de Ciutadans, José Luis Fernández, va demanar a l’Ajuntament que intercedeixi amb les entitats financeres per recuperar-ne algun.

Menys oficines i caixers a Sabadell

El procés de concentració bancària ha fet reduir la presència de les entitats financeres a diversos barris. Per exemple, a Campoamor o La Plana del Pintor també s’han tancat oficines, però almenys es van deixar operatius els caixers. Tot i que no sempre en el millor estat. Veïns de la Plana del Pintor s’han queixat a iSabadell que sovint no funciona i que no es fa una neteja adequada de l’espai.

Foto portada: Local on estava el BBVA del carrer Escipió (Can Puiggener). Autor: David B.