Vapor Cusidó

Comença el procés participatiu de transformació de l’antic Vapor Cusidó

Aquest dissabte s’ha fet un acte obert als veïns al solar de l’antic Vapor Cusidó organitzat per la Comissió pel futur de l’espai de l’antic Vapor Cusidó, formada per l’Associació de Veïns de la Creu Alta, l’Escola Ribatallada i l’AMPA del centre i la coordinadora jove de la Creu Alta Llamps i Trons.

L’acte celebrat aquest dissabte és la primera de les activitats que es duran a terme per definir la configuració de l’espai i els usos del solar que ocupava l’antiga fabrica enderrocada a l’any 2011, situat entre els carrers del Montseny, Sant Miquel, Antoni Cusidó i Montllor i Pujal, del barri de la Creu Alta.

El vocal d’Acció Cívica de l’Associació de Veïns de la Creu Alta, Rubén Cantó, assegura que “l’associació està satisfeta per la forma que està prenent el projecte perquè recull les peticions ciutadanes”.

La reivindicació ve de l’enderrocament de l’any 2011, els veïns van començar a demanar una plaça i ara hem fet un primer projecte amb els veïns i arquitectes. Quan acabin les jornades previstes, haurem definit exactament com volem la plaça i també el nom que ha de portar”.

Els veïns volen un nou espai amb zones verdes, un espai de memòria història de l’antic Vapor i un espai central polivalent amb sauló on es podrà jugar a futbol o bàsquet i s’hi podrà fer diferents activitats com per exemple la foguera de Sant Joan.

La regidora de Participació, Glòria Rubio, ha explicat que “continuem concretant accions per impulsar que la ciutadania prengui decisions vinculants sobre els temes que l’afecten”.

Per la seva part, el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero ha manifestat que “aquest procés ha creat un daltabaix en el departament d’Espai Públic, però en positiu, ja que no estaven acostumats a què els veïns tiressin endavant un projecte ciutadà”.

Les properes sessions veïnals de treball es duran a terme els propers 14 i 22 de març a les 19 hores al Centre Cívic de la Creu Alta. Seran obertes a la població i a les entitats de la zona i es recolliran les aportacions i consideracions sobre el projecte. Es preveu que al mes de juny es presentin públicament els resultats del procés amb la proposta final de projecte d’execució, per començar les obres a finals d’any.

Foto portada: enderrocament simbòlic del que queda del Vapor Cusidó. Autor: David B.