Correus Sabadell

Demanen a Correus que rehabiliti o posi a la venda l’edifici de la Via Massagué

  • CiU, PSC i ICV pacten una moció per demanar a Correus que torni a la ciutat l’edifici del Centre un cop rehabilitat.

  • La moció deixa la porta oberta a que l’empresa estatal posi a la venda l’edifici de la Via Massagué.

L’antic edifici de Correus al Centre, ubicat a la Via Massagué, està en desús des de fa quatre anys. Mentre augmenta la seva degradació i l’empresa paga un lloguer pel local del carrer Indústria, no hi ha fons públics per a la seva rehabilitació. CiU vol que Correus torni l’edifici a la ciutat un cop rehabilitat o que, en el seu defecte, es posi a la venda l’inmoble. El govern local i ICV es sumen a la petició.

L’edifici de Correus està ubicat a la Via Massagué des de que la ciutat va cedir a l’empresa pública un solar en aquest via del centre de la ciutat per a ubicar el servei l’any 1946. Però des de l’octubre de l’any 2009 està tancat a l’espera d’una rehabilitació que, de moment i per anys no arribarà, ja que és més complexa i cara del previst inicialment. Així que Correus té l’edifici tancat a la Via Massagué i paga un lloguer cada mes al carrer Indústria.

Davant el perill de que la situació s’eternitzi, el grup municipal de CiU proposa a Correus que torni l’edifici a la ciutat una vegada s’hagi rehabilitat o el torni sense rehabilitar però amb fons per a fer-ho. Conscients que l’acord serà dificil, deixen oberta una tercera via: que Correus posi l’edifici de la Via Massagué en el seu catàleg d’inmobles en venda i un cop venut aturar mitjançant l’ús i l’activitat econòmica el seu deteriorament.

És un edifici especial, gairebé emblemàtic”, assegura el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, “i segueix tancant mentre es va degradant. No ens pode permetre la seva rehabilitació però cal evitar que es continui deteriorant”.

La proposta de CiU ha convençut el govern local (PSC) que hi ha votat a favor. No obstant, el regidor d’Urbanisme, Josep Ayuso, ha assegurat que serà difícil arribar a un acord amb el govern central i/o l’empresa. “Però ho hem d’intentar”, ha dit. També s’hi ha sumat el grup municipal d’ICV. El regidor Carles Marlés ha assegurat que “no podem continuar veient com es degrada un edifici emblemàtic la rehabilitació del qual havia de ser ràpida i hi ha perill que s’eternitzi”.

El PP ja avança la resposta

El portaveu del Partit Popular, Esteban Gesa, ja ha avançat que el govern central no farà rehabilitacions en els propers anys a causa de la situació econòmica. “L’Estat no preveu cap rehabilitació”, ha dit acusant CiU de fer mocions “on sembla que no coneguin el context econòmic”.

La portaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez, s’ha mostrat sorpresa per la moció, assegurant que és “poc raonable que Correus rehabiliti un espai i el cedeixi a l’Ajuntament mentre continua pagant un lloguer”. En definitiva, Domínguez creu més lògic que Correus, empresa pública, rehabilités l’edifici pel seu propi ús i així estalviar-se el lloguer del carrer Indústria.

Finalment, la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez, ha assegurat que en aquests moments caldria enfocar les inversions a lluitar contra els efectes de la crisi sobre les persones. A més, no coincideixen amb el fet que es posi a la venda un edifici públic.

La moció ha sortit endavant amb 20 vots a favor (13 del PSC, 5 de CiU i 2 d’ICV). Els set regidors restants s’han abstingut.

Foto portada: L’edifici de la Via Massagué, aquest dimarts a la tarda.