Foto portada: concert davant el recinte, aquest diumenge. Autor: Àlex Meyer / cedida.

El casal El Tallaret comença a caminar

El Casal Popular de la Creu Alta, El Tallaret, ja és una realitat. Aquest cap de setmana es va dur a terme l’assemblea fundacional al centre cívic del barri. Així fructifiquen quatre anys de feina.

Segons informa l’entitat, a l’assemblea fundacional van assistir una seixantena de persones entre socis i convidats. Entre altres, hi va intervenir el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Maties Serracant. De fet, el consistori va cedir fa uns mesos l’ús de l’espai en règim de concessió a l’entitat. L’entitat corre a càrrec de les obres de reforma i adequació de la nau nord de Cal Balsach.

El casal comença a caminar sota els principis de tres ponències. A nivell ideològic es defineix com a alternatiu al capitalisme dominant, potenciant el model cooperatiu i a favor de les relacions igualitàries, el creixement sostenible i el dret a l’autodeterminació, així com del foment de l’oci no consumista o el foment de l’associacionise. El Tallaret vol ser un espai “de lluita i transformació per un barri més just i solidari”. El casal s’organitza de forma autogestionada a través d’una assemblea de socis i la creació d’una taula d’entitats (actualment en formen part Diables de la Creu Alta, Esplai la Branca, Associació de Veïns, Gegants de La Creu Alta i la coordinadora jove Llamps i Trons), així com una junta directiva. El model és assembleari i horitzontal amb mandats limitats. Finalment, en quant al model econòmic, s’ha aprovat demanar un crèdit a una cooperativa de crèdit per pagar les obres de remodelació del local. Es marquen les quotes de socis com a principal fonts d’ingressos, així com la pròpia activitat del casal.

L’assemblea ha comptat també amb una visita a les instal·lacions, seguida per un centenar de persones, una paella popular, batucada dels Diables de la Creu Alta i un concert de Corrandes són corrandes.

Foto portada: concert davant el recinte, aquest diumenge. Autor: Àlex Meyer / cedida.