Foto portada: fàbrica Llagostera-Sempre, a Hostafrancs, aquest matí. Autor: J.d.A.

Esclat obrirà un hipermercat de 2.500 metres a Hostafrancs

El grup Bon Preu construirà un hípermercat Esclat que comptarà amb una superfície de venda de 2.500 metres quadrats. Serà el segon que l’empresa obri al Vallès Occidental. El primer a Sabadell. Ho farà en l’antiga fàbrica Llagostera-Sampere, al barri d’Hostafrancs.

El grup Bon preu invertirà nou milions d’euros per a la construcció del nou hipermercat Esclat a Sabadell, segons informe El Periódico. En quan l’empresa tingui els permisos i tots els papers en regla, començaran les obres que es preveu que tinguin una durada de set mesos. De fet, l’empresa ja té obertes ofertes de feina per l’hípermercat de Sabadell (busquen caps de secció i personal de venda per a les seccions de producte fresc).

Recinte fabril

La fàbrica Llagostera-Sampere, proper a la carretera de Barcelona i la Ronda Ponent, entre els carrers de Margenat, Joaquim Costa, Sant Baldomer i Parellada del barri d’Hostafrancs, acollirà un nou supermercat que ocuparà una superfície de venda de 2.500 metres quadrats i amb una capacitat de 225 places d’aparcament. L’espai, en desús i en un estat discret, manté una molt visible xemeneia en el seu interior i entre els elements destacats que recull la fitxa del Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell (PEPPS) es manté un rellotge en una de les façanes. De fet, el conjunt té protecció volumètrica.

Més presència

El nou hipermercat Esclat serà el primer en construir-se a Sabadell i el segon que es farà a la comarca del Vallès Occidental, que ja compta amb un centre a Terrassa. A diferència d’altres hipermercats, com és el cas de Terrassa, en aquest l’empresa no ha projectat la construcció d’una benzinera. D’altra banda l’empresa vol ampliar la seva presència a la comarca i ja està mirant locals a Cerdanyola del Vallés i està projectant l’obertura d’un segon centre a Terrassa, a l’edifici de l’antiga Caixa de Terrassa situat al centre històric de la ciutat.

Foto portada: vista de la fàbrica Santpere-Llagostera, aquest dimecres. Autor: J.d.A.