Foto portada: rebuda als Reis d'Orient, a la plaça de les dones. Autor: J.d.A.

Mig Poblenou de la Salut surt al carrer a rebre els Reis

Dins els actes de rebuda als Reis d’Orient fets a Sabadell, destaquen els del barri més perifèric del districte més perifèric de Sabadell. Es tracta del Poblenou de la Salut, que des de fa almenys tres dècades té cavalcada i l’únic pessebre vivent que es fa a Sabadell durant les festes.

Si Poblenou té poc més d’un miler d’habitants, dir que gairebé la metitat del barri ha sortit al carrer a rebre els Reis d’Orient no és cap exageració. I és que entre 300 i 400 persones s’han concentrat cap a les 21 hores a la plaça de les Dones. Aquest espai del Poblenou de la Salut ha estat el punt de trobada de tres activitats: per un costat, la cavalcada de reis, que ha acabat a la plaça. Des de feia estona, ja hi havia el modest pessebre vinent, amb diverses fogueres i algunes escenes nadalenques. No hi podia faltar la portalada, amb sant Josep, la verge Maria i el nen Jesús. Fins allà s’han desplaçat Melcior, Gaspar i Baltasar, fent una ofrena. A continuació, tothom ha saludat els assistents i els reis s’han assegut a compartir conversa amb els veïns.

La tercera activitat, també molt tradicional, és la degustació de migues gratuïta que s’han ofert a tothom qui ha fet cua per a l’ocasió. La nit ha acabat entre migues i algunes botes de vi passant de mà en mà, amb música de fons, en un ambient de comunitat, com destaca la Comissió de Festes de l’associació de veïns del Poblenou, que organitza l’activitat.

I és que si la cavalcada va néixer fa més de 30 anys en una zona allunyada de la resta de la ciutat perquè els nens del barri tinguessin accés a veure els reis, tres dècades després continua amb la mateixa finalitat. Abans el barri era més petit i en les darreres dècades el Poblenou ha crescut. Però no ho ha fet tant per deixar de ser un poble en el sentit més comunitari.

Foto portada: rebuda als Reis d’Orient, a la plaça de les dones. Autor: J.d.A.