Carrer TÍbet. Autor: google

Nou focus de xinxes als Merinals

El president de l’Associació de Veïns Arrahona-Merinals-Can Gambús, Francisco García, ha denunciat un nou focus de xinxes al carrer Tíbet, que està afectant des de fa unes setmanes a pràcticament tots els veïns d’un dels edificis que substitueix els antics blocs amb aluminosi.

“Com cada estiu ja tornem a tenir el problema amb les xinxes”, assegura García. En aquest cas el nou focus de xinxes s’ha iniciat en un tercer pis de l’edifici del número 10 del carrer Tíbet al barri d’Arrahona-Merinals.
El president de l’Associació de Veïns explica que la passada setmana la policia va portar a l’hospital a un home que el van trobar estès semi inconscient al terra. “A l’hospital, a part de constatar que l’home havia tingut un cop, van veure que tenia picades per tot arreu del cos”, van comprovar que viu al carrer Tíbet i “sembla ser que és un senyor que té síndrome de Diógenes i té una infecció molt gran de xinxes a casa seva”, subratlla García.

“La passada setmana vaig parlar amb el regidor del PSC, Eloi Cortés i amb l’alcaldessa accidental, Montse González, i vam acordar que Serveis Socials i Sanitat farien una inspecció de l’edifici. Ara estem en el punt d’exigir que facin fóra aquest home de l’habitatge i que desinfectin totalment l’edifici” ha manifestat García.

Un dels veïns de l’edifici afectat ha trucat a una empresa d’antiplagues que ha corroborat la infecció de xinxes que s’està estenent per tot el bloc. “Tot i que l’Ajuntament hagi posat la maquinària en marxa, mentre esperem que resolguin els temes burocràtics per poder actuar, els veïns estan espantats”. “Estem esperant l’ordre de desallotjament d’aquest veí i que es pugui fer la desinfecció total de l’edifici”, ha manifestat García.

A l’espera per poder intervenir

Per la seva part, el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha explicat que “el passat dijous vam estar amb la regidora Montse González , parlant amb els veïns del barri i vam activar una sèrie d’actuacions, com és la neteja de la zona, especialment la recollida de voluminosos que podien contenir xinxes (mobles i matalassos). Divendres un tècnic del departament de Salut es va desplaçar a la comunitat afectada per mantenir una trobada amb els veïns i per donar-los informació”.

“Pel que fa al possible focus de les xinxes, ja fa dies que estem a sobre del tema amb l’equip d’acció social per aconseguir que l’inquilí abandoni l’habitatge durant uns dies per poder fer la intervenció”, assegura Cortés.

“Si l’inquilí no vol marxar del pis no podem entrar per la força, però tenim tots els mecanismes preparats per poder intervenir. L’equip d’acció social està en contacte amb la  família de l’inquilí i creiem què aquest tema es podrà solucionar en poques hores, com a molt demà dimecres”.

Foto portada: edifici del carrer TÍbet. Autor: Google