Foto portada: concentració de veïns a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Protesta veïnal contra la ubicació del centre de tarda a la Plana del Pintor

Un grup de veïns de la Plana del Pintor, encapçalats pel president de l’associació de veïns, Antonio Robles, s’han concentrat a la plaça Sant Roc aquest dijous a l’inici del ple municipal. Protesten contra la ubicació d’un centre de tarda per a infants a uns antics aularis de l’IES Jonqueres.

La proposta de la regidoria d’Acció Social de fer un centre de tarda a la Plana del Pintor no ha agradat a bona part del veïnat. Asseguren, segons un escrit que ha difòs l’associació de veïns, que “no és convenient instalar el Centre Obert en una zona molt conflictiva per la la inseguretat ciutadana existent a la zona”. Segons manifesten “es ven droga a l’entrada, la sortida i fins i tot al pati” de l’IES Jonqueres, els treballadors de la biblioteca del Nord han estat amenaçats, insultats i agredits, i l’assistència a la piscina ha caigut a causa dels “incívics”. També sostenen que hi ha un “alt grau” d’ocupacions d’habitatges i robatoris a la zona. L’entitat veinal sosté que “unes persones incíviques” estan atemorint el veinat.

Veïns, a les portes de la sala de plens. Autor: David B.
Veïns, a les portes de la sala de plens. Autor: David B.

L‘associació de veïns de la Plana del Pintor assegura que algunes famílies ja han marxat del barri a causa dels problemes, malvenent els seus pisos. Asseguren que els diversos equips de govern que ha tingut la ciutat, més enllà de les bones paraules, no fan res més.

Centre Obert

El centre de tarda ha de donar servei a les necessitats dels infants de fins a 12 anys a la sortida de l’escola. Bàsicament, s’hi fan classes de reforç escolar i altres activitats lúdiques. Més endavant s’ampliaria fins a joves de 18 anys. A Sabadell hi ha equipaments similars a Torre-romeu, la Concòrdia, Can Deu, Les Termes o Els Merinals.

Tot i les queixes, fins ara el govern municipal manté ferma la seva voluntat d’instal·lar el Centre Obert en uns antics aularis de l’IES Jonqueres, que s’han de reformar, invertint més de 300.000 euros. Asseguren que són el millor recurs contra el fracàs escolar d’infants i joves i que cal situar-lo allà on hi ha més necessitat.

Foto portada: concentració de veïns a la plaça Sant Roc. Autor: David B.