Foto portada: la placa que anuncia la zona videovigilada a Can Deu. Autor: @aj_sabadell / twitter.

Can Deu tindrà càmeres de vigilància al carrer abans que acabi l’any

Les obres per instal·lar quatre càmeres de vigilància al barri de Can Deu han començat aquest dilluns i acabaran aquest divendres, segons ha fet públic l’Ajuntament de Sabadell. N’hi haurà quatre: al Portal de la Floresta, epicentre del barri, a la plaça dels Castanyers, i dues al carrer del Bosc, on tot sovint es reuneixen grans concentracions de gent. 

Segons l’Ajuntament, les càmeres es col·loquen per garantir la seguretat, incrementar la sensació de seguretat ciutadana i tenir més agilitat si cal actuar. Les imatges es veuran a la central de comunicacions de la Policia Municipal, a Can Marcet. Des d’allà es podran detectar incidències i enviar la informació a les unitats de carrer en cas de necessitat.

El projecte per instal·lar càmeres a la zona va ser de les primeres mesures de Marta Farrés quan va accedir a l’executiu municipal.

“Els ciutadans no només han d’estar segurs, sinó que, a més, ho han de sentir. Hi ha alguns entorns on ara no hi ha aquesta sensació de seguretat i volem donar-hi resposta”, assegura ara l’alcaldessa.

Can Deu és el primer barri on s’instal·len càmeres de seguretat 5G. L’Ajuntament té previst instal·lar-ne més, tot i que encara no s’ha dit ni on ni quan.

Foto portada: la placa que anuncia la zona videovigilada a Can Deu. Autor: @aj_sabadell / twitter.