El documental ‘Ca n´Oriac, crònica històrica del barri’, a punt per la seva estrena

Després de l’estrena del documental Torre-romeu, una història de lluita i solidaritat, fa onze mesos que l’equip format per Xavier Rosell (director), Santiago Fletcher (realització) i Paco Vilches (guionista) ha començat el rodatge del nou documental del barri de Ca n’Oriac.

Ca n´Oriac, crònica històrica del barri s’estrenarà el dissabte 29 de febrer a les 5 de la tarda a l´Espai Polivalent del Parc del Nord. El documental compta amb 26 entrevistes a persones rellevants de la història del barri -de l’àmbit social, polític, comercial i esportiu- i recull desenes de fotografies i documents antics, acompanyats amb la veu en off  del radiofonista Toni Ruiz i la banda sonora és obra del guitarrista Rafa Cañizares, veí del barri.

“Es tracta d´un treball sense precedents perquè, si bé hi ha molta informació impresa que reflecteix la història del barri, com la mateixa revista Can Oriach, no tenim constància de cap treball periodístic de caire audiovisual com el que nosaltres hem dut a terme”, assegura el seu director, Xavier Rosell.

El guionista del documental, Paco Vilches, explica que “bona part de les persones que hem entrevistat tenen una edat avançada, i és positiu que encara puguin explicar com ha estat la seva vida al barri. Val a dir que molts d´ells van arribar a la dècada dels 50, la majoria provinents de la regió de Múrcia, i que els primers anys van ser molt difícils, amb carències de tota mena, tal com expliquen ells mateixos”.

El realitzador del DVD, Santiago Fletcher, ha apuntat que “com a novetat hem comptat amb un dron que aportarà al treball una perspectiva aèria del barri força espectacular”.

Foto portada: un moment del rodatge. Autor: Cedida.