Foto portada: l'edifici de l'històric IES Arraona, al carrer Príncep de Viana de Ca n'Oriac.

El vell IES Arraona; el nou Institut Ca n’Oriac

Sabadell ‘estrenarà’ un nou institut l’any vinent. Entre cometes perquè es farà en unes instal·lacions emprades durant dècades i en risc de quedar buides. A la llarga el moviment de fitxes cobreix la demanda a la zona i pot afavorir l’especialització de l’IES Agustí Serra en Formació Professional.

El nou institut ha estat anomenat de moment Institut Ca n’Oriac, però s’ubicarà a les instal·lacions de l’Institut Arraona, on encara hi ha alumnes de batxillerat però ja no d’Educació Secundària Obligatòria perquè van ser traslladats als barracons que s’han instal·lat a Can Llong per ofertat secundària en aquesta zona de la ciutat. La comunitat educativa d’aquest barri espera l’edifici, compromès però encara sense calendari definitiu.

Barracons de l'institut a Can Llong, a l'agost passat. Autor: J.d.A.
Barracons de l’institut a Can Llong, a l’agost passat. Autor: J.d.A.

Mentrestant l’edifici de l’institut Arraona al costat de la plaça d’Espanya no quedarà buit, ja que s’oferiren dues línies de primer d’ESO, en principi destinades als alumnes de l’escola Miquel Carreras de Ca n’Oriac.

Beneficiar la FP a l’Agustí Serra

Els alumnes del Miquel Carreras fins ara anaven a l’IES Agustí Serra, que l’Ajuntament de Sabadell vol anar potenciant a llarg termini com a centre especialitzat (‘integrat’, formalment) en formació professional.

La Generalitat crea així per al curs 2018-2019 de nou un institut a Sabadell, el primer des de la reconversió de l’antiga escola Agnès Armengol de Can Roqueta i el trasllat de la secundària de l’Arraona a Can Llong.

Foto portada: l’edifici de l’històric IES Arraona, al carrer Príncep de Viana de Ca n’Oriac.