Foto portada: maqueta del futur Parc del Nord.

Així és el projecte guanyador del Parc del Nord

El Parc del Nord ja té projecte. Després del concurs, fa uns dies es va reunir el jurat per escollir la proposta més destacada. És l’anomenada P.A.R.C, l’acrònim de Previous At­mospheres Recovery Chapters, és a dir i en català, Capítols per a la Recuperació d’Atmosferes Prèvies. La proposta ve d’una Unió Temporal d’Empreses entre els equips de l’arquitecte Adrià Escolano Ferrer i el col·lectiu de paisatgistes Inlandis Mar & Boris SARL d’Architecture et Paysage. 

La proposta guanyadora parteix del reconeixement en el temps del corredor verd i l’erosió que ha patit el torrent del Capellà, ara soterrat i que comunicava Can Deu i el Ripoll. La idea, segons l’Ajuntament, és recuperar l’equilibri entre la ciutat i el torrent amb elements naturals i creant espais urbans lligats a la ciutat. Així es comunicaran millor les zones separades per l’antic torrent, com el barri del Torrent del Capellà o la Plana del Pintor.

El projecte contempla construir carrils bici, una xarxa de camins de vianants, i connectar el Parc del Nord amb el barri de Can Puiggener, desplaçant la rotonda de la carretera de Prats. Un dels criteris és comunicar el corredor verd del Parc del Nord amb el riu Ripoll, a través del parc de la Clota. Tot en una camí sota un bosc de ribera allargassat, que funcionarà com a espina dorsal del parc.

Foto portada: maqueta del futur Parc del Nord.
Foto portada: maqueta del futur Parc del Nord.

Ara la UTE guanyadora haurà de redactar el projecte executiu de la primera fase i dirigir les obres de la primera fase. En total, poc menys de 110.000 euros. L’execució del parc anirà sempre en funció de la disponibilitat de pressupost i caldrà fer diverses fases.

El concurs

Al segon concurs del Parc del Nord es van presentar 33 participants. Un parell van quedar exclosos. Sis havien estat seleccionats per a la fase final, quan es va fer una exposició dels projectes al centre cívic de Ca n’Oriac. “La qualitat de les propostes finalistes ha estat molt alta”, diu el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero. Els ciutadans van poder votar la seva proposta favoritata, tot i que l’opinió ciutadana no era definitiva. De fet, la proposta P.A.R.C no ha estat la més votada ni per la ciutadania ni pels dos representants de la Comissió del Parc del Nord, bàsicament del moviment veïna, que porta 20 anys reclamant el parc.

Si voleu consultar el projecte guanyador ho podeu fer aquí: ‘Projecte P.A.R.C‘. 

Foto portada: maqueta del futur Parc del Nord.