Bustos i Manau presentant la comissaria

Nova comissaria de la Policia Municipal als barris del Nord

  • La nova oficina policial està a les dependències de la Biblioteca del Nord.

  • En funció del resultat, s’obriran noves comissaries al Sud i, després, a l’Oest de Sabadell.

Aquest dimarts ha entrat en funcionament la nova oficina de la Policia Municipal al Nord. En concret, està situada a les dependències de la Biblioteca del Nord, a la Plana del Pintor. L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha inaugurat l’equipament. En funció del resultat d’aquesta experiència, es descentralitzaran més comissaries al Sud i l’Oest de la ciutat.

A la nova oficina es donarà servei d’atenció al públic. S’entrarà pel carrer Somport, i no per la Ronda de Navacerrada, com es fa per anar a la biblioteca. La subseu serà el punt de trobada dels agents que estan destinats al nord de la ciutat. De cara a la ciutadania, estarà oberta de dilluns a divendres, en horari de matí i tarda. Segons el consistori, la subseu està destinada a consultes sobre la convivència, com els sorolls, les infraccions administratives, la brutícia o l’incivisme. Es podran fer els primers tràmits per posar una denúncia però caldrà anar a Can Marcet a formalitzar-la.

Som la primera ciutat mitjana que posa en marxa aquest tipus d’experiència de proximitat, segons les notícies que tenim. Amb la nova subseu posem en marxa un dels nostres compromisos per continuar avançant cap a una ciutat cada cop més segura i on la convivència continuï sent protagonista”, ha dit l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

El principal objectiu de la nova subseu és aprofundir en la proximitat de la Policia Municipal. Segons dades municipals, en l’últim any s’han detingut 223 persones in fraganti, els agents de la Urbana han mantingut 1.300 trobades amb entitats o col·lectius de la ciutat, entre elles 300 amb comerciants o associacions veinals.