SMATSA Merinals

Gibert (Presidència): “netejarem l’espai públic dels Merinals i passarem la factura a la Generalitat”

El barri dels Merinals, com Espronceda fins l’any 2015, encara depèn del govern català, qui és el màxim responsable de la cura i manteniment de l’espai públic. Però les queixes per la brutícia són constants, com ha vingut denunciant l’associació de veïns o ciutadans a títol individual. L’equip de govern ha anunciat que, a partir d’ara, netejaran l’espai públic i després passaran la factura a la Generalitat. 

Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcaldessa, i regidor de Presidència, Pol Gibert, aquest dilluns al matí, tot palesant que probablement és “el pitjor espai públic” de Sabadell o, el que és el mateix, el barri més degradat de la ciutat. El president de l’entitat veinal, Francisco García, es refereix sovint a la zona com el “barri oblidat”. “En el mes que portem al govern hem requerit diverses vegades la Generalitat a que actuïn però com no ho han fet ho farem nosaltres de forma subsidiària i després els passarem la factura per a que la paguin”, ha avançat Gibert.
D’altra banda, el tinent d’alcaldessa ha assegurat que VIMUSA inspeccionarà els pisos en conflicte a la zona. Els veïns demanen que siguin enderrocats i substituïts com va passar amb centenars d’altres, i el govern català creu que es poden rehabilitar sense enderrocar. Les dues parts i l’Ajuntament van iniciar un procés de mediació, que s’ha tancat amb un cop de porta del govern català. “Enviarem els tècnics de VIMUSA perquè aquest govern tingui una opinió pròpia”.

Foto portada: operaris d’SMATSA, als Merinals, fa uns dies. Autor: @smatsasbd via Twitter.