Concentració davant de la seu d'Habitatge. Autor: David B.

La indignació de veïns dels Merinals, a Barcelona

Davant l’aplaçament sine die de la reunió prevista per aquest dijous dels representats dels veïns del barri dels Merinals amb l’Agència Catalana de l’Habitatge, una setantena d’afectats s’han desplaçat fins la capital catalana per reivindicar el dret a un habitatge digne. Han arrencat el compromís d’una reunió amb el conseller.

Una setantena de veïns, cansats de la situació dels set blocs de pisos del barri dels Merinals, on 147 habitatges pateixen problemes estructurals i humitats, s’han concentrat davant de la seu de l’Agència Catalana de l’Habitatge del carrer Diputació de Barcelona.

Pocs minuts després de l’arribada en autocar de la comitiva sabadellenca, els responsables de l’Agència han rebut una delegació formada pel regidor de Salut, Ramon Vidal, el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero, el representant dels veïns, Jaume Garcia Arija, i el president de l’Associació de Veïns Arrahona-Merinals-Can Gambús, Francisco García.

Concentració davant de la seu d'Habitatge. Autor: David B.
Concentració davant de la seu d’Habitatge. Autor: David B.

Una hora més tard, i acabada la reunió, Garcia Arija ha assegurat que “hem aconseguit el compromís de trobar una solució el millor i més ràpida possible, perquè estem parlant de la seguretat de tots nosaltres”. També els han emplaçat a una propera reunió amb el conseller d’Habitatge i amb l’Agència per “a començar a projectar un futur millor per als nostres habitatges” ha manifestat Arija.

El president de l’Associació de Veïns Arrahona-Merinals-Can Gambús, Francisco García ha explicat que “avui no hem guanyat la guerra, però sí una petita batalla. Tenim el compromís ferm de dur a terme aquesta reunió per buscar solucions, però la lluita segueix i seguirà fins que tingueu un habitatge digne”.

Malestar i por entre els veïns

Els veïns concentrats a Barcelona han assegurat tenir molta por en el dia a dia. “Cada dia que passa hi ha més esquerdes. Tot i haver apuntalar part del meu pis han sortit més esquerdes en aquest temps, el que significa que això va a pitjor. Vivim amb por que ens caigui l’edifici a sobre”, assegura Maria Luisa Benito, una de les veïnes dels edificis afectats per aluminosi.

Luís, de 47 anys, viu en un dels set blocs afectats i apunta “que els pisos estan molt malament, son irreparables. Tinc molta por per la meva dona i la meva filla. Estic molt afectat, dolgut i a més pateixo d’insomni. No sóc feliç”.

Foto portada: lectura del manifest davant l’Agència d’habitatge. Autor: David B.