Foto portada: avinguda de la Concòrdia, des de la Gran Via. Autor: David B.

Acaben les obres a l’avinguda de la Concòrdia

Les obres a l’avinguda de la Concòrdia, d’uns 300.000 euros, ja han acabat i pel proper dilluns s’organitzen diversos actes d’inauguració. “Aquest projecte il·lustra molt bé la política del nou Govern: fer conviure tots els models de mobilitat ordenant l’espai públic per a una millor convivència”, diu el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez. 

A partir de les sis de la tarda s’ha convidat el veinat a fer una pedalada pel nou espai. A més, hi haurà bicicletes elèctriques per circular pel nou carril.

Com queda la circulació?

Des de la Gran Via fins a la plaça de la Concòrdia, ara hi ha dos sentits de circulació, un per cada sentit, i un únic carril bici bidireccional. El carril bici està a la calçada, a la banda dels porxos, i separat dels vehicles. Les obres donen prioritat al vianant i han suposat alçar l’encreuament amb alguns carrers. Aprofitant els treballs, s’ha asfaltat tota l’avinguda. En total, segons fonts municipals, s’hi han invertit gairebé 295.000 euros.

Respecte a la configuració anterior, hi ha més espai per als vianants a les voreres (els carrils bici anaven per allà), un espai similar però més delimitat per als ciclistes, i menys espai per als vehicles a motor.
L’Ajuntament defensa que s’ha millorat la mobilitat de vianants, ciclistes i autobusos, que tindran prioritat semafòrica. “Fem servir la tecnologia per tal que el model de transport més democràtic –el bus– sigui cada cop més competitiu”, diu el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

Foto portada: avinguda de la Concòrdia, des de la Gran Via. Autor: David B.