Passeig de la Revolució. Autor: David B.

Prop de 300.000 euros per posar al dia un dels racons més insòlits de Sabadell

La Junta de Govern ha aprovat aquest dilluns el projecte de millora del passeig de la Revolució, al barri de Covadonga. S’invertiran prop de 300.000 euros per posar al dia un dels racons més singulars de Sabadell, entre el nucli urbà i el riu Ripoll. 

L’objectiu de la millora és millorar el talús entre el passeig i el jardí de Salvador Serrà, prop del carrer de Santa Teresa. Es rehabilitarà el ferm, i es millorarà l’inici de la baixada cap al riu, arranjant murs i plataformes. Es renovarà l’enllumenat i es posarà al dia el circuit de gimnàstica dels jardins, col·locant quatre nous elements. També es renovaran alguns arbres. S’eliminaran elements vegetals morts o invasors de la timba i se’n plantaran de nous. A més, es restituirà el cartell que explica l’origen del Passeig, que està malmès a causa del vandalisme.
Durant dues dècades, dues veïnes de la zona van tenir cura i van mantenir l’espai. Una de les dues ja ha mort; l’altra portava temps demanant a l’Ajuntament que es faci càrrec de la zona. Les obres pròpiament dites duraran menys de dos mesos. Segons l’Ajuntamentel manteniment i cures inicials de la vegetació s’allargarà fins als 12 mesos després d’acabar les obres.

El pressupost de l’actuació és de poc menys de 285.000 euros. Les obres haurien de començar abans que acabi l’any. 

Foto portada: la placa que serà rehabilitada. Autor: David B.