Edifici Oficina d'Entitats

Comença la construcció de l’Oficina d’Entitats i Voluntariat

Ja s’han iniciat les obres que faran realitat la nova Oficina d’Entitats i Voluntariat, que es convertirà en el primer edifici de consum quasi nul de Sabadell. Segons ha assegurat la segona tintanta d’alcaldessa, Marta Morell, l’edifici veurà la llum durant el primer trimestre de 2021. 

L’edifici que ha d’acollir l’Oficina d’Entitats i Voluntariat, el servei de Participació Ciutadana i el Punt de Voluntariat ja s’està construint, i es convertirà en una realitat durant el primer trimestre de 2021. Serà el primer edifici de consum quasi nul que tindrà Sabadell, i ha costat un total d’1,7 milions d’euros.

La nova ubicació serà a la plaça de Jean Piaget, en el que era l’antiga Escola Riu-sec. L’objectiu de l’obra és que, en un mateix emplaçament, es puguin aglutinar tots els tallers, cursos i activitats que actualment es duen a terme a diferents equipaments. Per tant, l’edifici serà un espai de coworking entre les diferents entitats.

“A l’Ajuntament ja estem molt estrets”, ha destacat la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell. “L’Oficina pretén construir un espai comú”, ha afegit.

En aquest sentit, una de les línies de treball estratègiques de l’Oficina serà “la formació adreçada a entitats i persones voluntàries, recollida al Pla de formació 2020”. Tot i que encara no s’ha presentat, el programa d’enguany, segons ha assegurat Morell, “engloba més d’una vintena de cursos”.

Marta Morell
Marta Morell, en roda de premsa. Autor: David B.

D’altra banda, s’ha previst que l’Oficina presti diferents serveis presencials com l’acompanyament i l’assessorament en diferents matèries entre les quals Morell ha destacat “la implantació de l’administració electrònica i la tramitació dels certificats”. Malgrat tot, aquest últim servei no es realitzarà presencialment, s’haurà de fer de forma digital.

Una nova web 

L’Oficina no només estrenarà edifici, sinó que també ha dut a terme una nova pàgina web que, segons ha declarat Morell, pretén donar “més visibilitat a les entitats”, així com “als voluntaris i voluntàries, que són tant cops invisibles a la nostra ciutat”. La pàgina web tindrà tres blocs, un espai per les entitats i el voluntariat, un mur d’actualitat i un últim adreçat al portal d’entitats i als cursos.

Foto portada: l’edifici de l’Oficina d’Entitats i Voluntariat. Autor: David B.