Foto portada: tall de la carretera de Barcelona. Autor: A.Santamaría.

Tallen la carretera de Barcelona al trànsit en protesta per una ocupació amb agressions

Durant dos dies consecutius els veïns del bloc de pisos de la carretera de Barcelona número 292, al barri de Gràcia, han procedit a tallar aquesta artèria com a mesura de protesta per les dues agressions patides pels dos protagonistes de l’ocupació de l’immoble on havia estat ubicada una oficina del Banc Sabadell.

Segons Joan Ginés, president de la comunitat de veïns, ells no tenen res en contra d’una ocupació si es tractés d’una família sense habitatge. Però, en aquest cas, ha assegurat són delinqüents molt violents que ja havien realitzat ocupacions semblants en altres indrets de la ciutat i que han  amenaçat i insultat als veïns quan aquests els han recrimitat el seu comportament o quan han intentat impedir que punxessin l’agua o l’electricitat de la comunitat o d’algun veí.

L'oficina bancària ocupada a la carretera de Barcelona. Autor: A.Santamaría.
L’oficina bancària ocupada a la carretera de Barcelona. Autor: A.Santamaría.

L’ocupació va iniciar-se al mes de febrer, la nit de carnestoltes, però la situació es va agreujar arran del confinament. Així van provocar un petit incendi que va provocar l’intervenció dels Bombers; també, van intentar punxar la connexió d’aigua d’un veí que va rebentar el tub amb la inundació del local ocupat i de l’aparcament de l’edifici.

El president de la comunitat de veïns ha realitzat “innombrables” trucades als Mossos d’Esquadra i a la Policia Municipal per “solucionar un problema gros que s’havia de resoldre”. També, al mes de juliol,  va presentar una denúncia al jutjat per demanar el desallotjament cautelars dels ocupes.

Dues agressions

Diumenge a la nit  va produir-se l’agressió a una veïna de l’immoble quan un dels ocupes intentava punxar el subministrament elèctric de la comunitat. Aquesta ha estat la gota que ha fet vessar el got i va provocar que els veïns tallessin la carretera de Barcelona des de les 9 a les 23.30 hores. Aquest matí s’ha produït una altra agressió a un altre veí.

Davant d’aquesta situació, la Policia Municipal va procedir a la detenció dels dos ocupes que han passat a disposició judicial i els veïns esperen que demà es dicti una ordre d’allunyament que acabaria amb l’ocupació. En cas contrari, continuaran amb les accions de protesta. D’altra banda, la Policia Municipal ha precintat el local i ha muntat un dispositiu de vigilància durant 24 hores. També, per resoldre definitivament el problema, s’han entrevistat amb el regidor del districte, Eloi Cortés, i amb l’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antonio Quesada.

Foto portada: tall de la carretera de Barcelona. Autor: A.Santamaría.