Arrenca la segona edició del projecte A-Porta a Can Puiggener

El projecte A-Porta acaba la primera fase amb èxit aparent: ha millorat la convivència a Can Puiggener i s’han detectat les principals mancances del barri. En els pròxims set mesos, vuit persones referents en aquest districte desenvoluparan la segona part del projecte amb l’objectiu d’aconseguir una radiografia prou ferma de Can Puiggener. A la seva fi, l’Ajuntament estudiarà com solucionar els deures que hagin quedat pendents. 

La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) ha tirat endavant el Projecte A-Porta a un dels barris més fràgils de la ciutat. Es tracta d’un model de participació ciutadana on vuit persones residents a Can Puiggener visitaran porta a porta 600 habitatges per donar a conèixer els serveis municipals disponibles al barri així com diagnosticar i prevenir problemàtiques específiques. La primera fase va donar resposta a 400 famílies, el 68 per cent del que estava previst, i ara l’entitat impulsora, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (COMFAC) espera arribar al miler d’habitatges. Tot i que estan satisfets amb els efectes que ha tingut la prova pilot, l’organització reconeix que falten més línies de transport públic i millorar els equipaments.

L’equip del projecte A-Porta al complet. Autora: Júlia Ramon.

Com a novetat, la segona fase comptarà amb el suport d’una aplicació mòbil que servirà perquè els veïns tinguin línia directa amb els picaportes. Tot plegat ajudarà a reforçar la xarxa social de Can Puiggener i a fer del projecte una eina més eficaç. En aquest sentit, el president de la CONFAVC, Jordi Giró, ha exposat que el motor principal del projecte és la materialització de les conclusions.

“La diagnosi dels picaportes mostra la diversitat que tenim els barris i, a partir d’aquí, cal treballar el vessant comunitari. Volem potenciar la convivència i assenyalar a la xarxa veïnal com una eina per aconseguir millores” exposa Giró.

La regidora Marta Morell ha celebrat, en nom de l’Ajuntament, les fites aconseguides amb aquests primers quatre mesos de l’A-Porta. El president de la FAVS, Manuel Navas, també s’ha mostrat agraït amb l’organització, ja que és una acció que fomenta el civisme i millora la qualitat de vida a Can Puiggener. En funció dels resultats finals del projecte, d’aquí a uns vuit mesos aproximadament, el consistori valorarà com cobrir les mancances el barri i si aplicar-lo a un altre districte. La segona fase del projecte ha rebut una subvenció municipal de 48.358 euros, d’on es preveu pagar l’APP i remunerar els pica-portes, entre altres despeses.

Foto portada: La regidora Marta Morell amb els pica-portes de la segona fase. Autora: Júlia Ramon.

Comments are closed.