Decepció veïnal a Can Puiggener per l’exclusió d’un projecte dels pressupostos participatius

L’Associació de Veïns de Can Puiggener, la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) i la Confederació de Federacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) han mostrat la seva “profunda decepció” per deixar fora dels pressupostos participatius el projecte ‘A Porta’.

El projecte que està impulsat per les tres entitats s’ha dut a terme amb “excel·lents” resultats a diversos barris de Barcelona i que s’ha dissenyat expressament per a executar-lo al barri de Can Puiggener. Les entitats veïnals es queixen que la decisió d’excloure el projecte per part de l’Ajuntament ha estat “via telefònica i sota l’argument que el barri ja disposava d’un diagnòstic”.

“Un argument sorprenent perquè ni l’associació ni la FAV Sabadell tenen cap tipus de coneixement d’aquest diagnòstic i tampoc hem participat en la seva elaboració. Més sorprenent és quan el projecte ‘A Porta’ no te com a funció realitzar un diagnòstic”.

Les associacions de veïns que impulsen el projecte asseguren que “quan es va presentar el projecte fa més d’un any als regidors Gabriel Fernàndez, Glòria Rubio i Miriam Ferràndiz, va tenir molt bona acollida i que vam demanar a la CONFAVC que redactés el projecte amb més detall. Més tard el vam entregar al regidor Fernàndez, el projecte va desaparèixer i després el regidor va proposar una idea innovadora pel barri de Can Puiggener, semblant al projecte A Porta, però molt diferent en forma, contingut i objectius”.

Davant les queixes de les associacions de veïns per aquest fet, l’Ajuntament va proposar-los que presentessin el projecte als pressupostos participatius, anomenats Construint Ciutat. Vist els resultats, les tres entitats demanen una explicació “davant aquest despropòsit” i si fos el cas “que es depuri alguna responsabilitat política, ja que tot apunta a que ha estat una decisió fruit d’una arbitrarietat o bé una cacicada”.

Foto portada: barri de Can Puiggener. Autor: J.d.A.