Foto portada: el mur, aquest dijous. Autor: M.Tornel.

Finalitzen les obres del mur de Torre-romeu: satisfacció a mitges al barri

Les obres per refer el mur del carrer de l’Onyar, al barri de Torre-romeu, ja han acabat. Una part del mur va caure el passat mes de maig, sense provocar cap ferit. El mur portava anys, 25 segons el consistori, en mal estat. 

Durant les obres s’ha enderrocat tot el tram en risc o mig caigut, s’han sanejat les terres i s’ha alçat un nou mur i una barana. Ara el carrer, sosté el consistori, està perfectament estabilitzat.

“Darrerament estem fent massa actes de reparació; de justícia amb els veïns de diferents barris de la ciutat. És un mal indicador de la manca d’atenció que han tingut la ciutat en els darrers lustres. Aquesta actuació era urgent i se’n sabia el risc des de feia anys. Afortunadament, tot ha anat bé i el nou mur parla per si sol”, assegura el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez.

Aquest dijous una delegació municipal encapçalada per l’alcalde, Maties Serracant, i representants dels veïns han visitat les obres.

Moya (AA.VV Torre-romeu): “la feina no està del tot acabada”

En conversa amb aquest digital, el president de l’Associació de Veïns de Torre-romeu, Manuel Moya, s’ha mostrat satisfet “a mitges” amb el final de les obres. “No estan del tot acabades”, diu. Sí s’ha finalitzat la reparació del mur però el carrer segueix tallat al trànsit i les voreres tampoc s’han acabat de finalitzar. “En la darrera reunió l’Ajuntament ens va dir que la carretera és de la Diputació i que ara han de negociar amb ells per rebre el vial i poder-hi actuar. Només s’ha obert un tros del carrer perquè els veïns puguin aparcar o descarregar”, ha assegurat.

Un passeig arbrat amb paviment de terra

L’Ajuntament ha anunciat aquest dijous que transformarà el carrer per convertir-lo en un passeig arbrat que actuarà com un “balcó sobre el riu Ripoll”. Tindrà paviment de terra i jardins a terra. El projecte del nou carrer està en fase de redacció.

Foto portada: el nou mur, aquest divendres. Autor: M.Tornel.