Peces arqueologia a Can Roqueta

Trobades diverses peces del segle VII a.C. a Can Roqueta

  • La Generalitat cataloga el jaciment com un dels més importants del sud d’Europa.

  • Destaquen la documentació d’una cabana i la presència de fosses amb restes de cavalls.

Aquest dijous s’han presentat els resultats de l’excavació arqueològica que s’ha dut a terme en els darrers mesos en un sector del polígon de Can Roqueta situat entre la carretera B-140 i el carrer de Can Camps.

La intervenció arqueològica al sector de Can Roqueta – Can Revella forma part dels treballs encetats l’any 2005-2006 i que es van reprendre l’any 2009. Les darreres excavacions, on han treballat un equip de deu professionals arqueòlegs i especialistes, s’han realitzat en una parcel·la situada a l’oest del carrer de Ca n’Alzina i una altra petita àrea situada en una parcel·la de Can Llobateres.

L’arqueòleg dels serveis territorials de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Folch, ha manifestat que “els resultats de les excavacions són de primer ordre. Can Roqueta és un jaciment excepcional”.

Cabana Can Roqueta
Cabana trobada a Can Roqueta. Autor: David B.

Els treballs han posat al descobert un total de 56 estructures arqueològiques de diversos tipus i cronologies, majoritàriament prehistòriques i adscrites a l’horitzó del bronze final – ferro I (1300-750 aC), amb major incidència al període del ferro I. També s’ha pogut documentar un petit conjunt d’estructures adscrites a l’inici de l’edat del bronze (2000-1500 aC) i dos enterraments de l’antiguitat tardana (segles VII-VIII d.C.).

En l’espai de treball s’hi ha trobat una cabana i diverses sitges emprades inicialment com a lloc d’emmagatzematge i que posteriorment es van reutilitzar com a abocadors i petites fosses. En aquestes sitges s’han trobat restes de cavalls i restes de vasos ceràmics de formes i dimensions diverses.

Foto portada: peces de ceràmica trobades al jaciment. Autor: David B.

Comments are closed.