Foto de portada: Obra El Petit Príncep Aklin. Autor: Cedida

‘El Petit Príncep Aklin’ donarà el tret de sortida a la temporada de Clubs de Lectura

L’emblemàtica història d’Antonie de Saint-Exupéry El Petit Príncep arriba a Sabadell amb una versió teatral que pretén apropar una de les obres literàries referents a nivell universal. El monòleg encetarà la nova temporada dels Clubs de Lectura a les Biblioteques de Sabadell. L’auditori del Casal Pere Quart acollirà aquesta funció el 27 de febrer a les 19 hores.

Un total de 22 propostes composaran la temporada de Clubs de Lectura. Des d’obres intel·lectuals fins a clàssics literaris, passant per altres gèneres i formats, brindaran el públic sabadellenc d’una temporada dirigida a totes les edats. Els Clubs de Lectura constitueixen espais de trobada on els participants que han llegit un llibre es reuneixen per compartir impressions i argument de l’obra.

Segons confirma l’Ajuntament, enguany seran 10 clubs de narrativa, que abasten clàssics, 7 clubs d’altres gèneres, com llibres de viatges, poesia, teatre, còmic i literatura fantàstica. Seguidament, hi haurà 4 clubs d’idiomes i un darrer club juvenil, dirigit a joves d’entre 15 i 17 anys.

El Petit Príncep Aklin

L’obra que encetarà la nova temporada serà El Petit Príncep Aklin, dirigit per Eles Alavedra i Jaume Garcia. Serà una adaptació del primer terç de l’obra. A banda del monòleg, des de la direcció emfatitzen que l’obra és també una reivindicació dels drets humans, sobretot els de la infància. De les tres parts que composen l’obra, Alavedra ha volgut fer incís que només tracten la història de quan el petit príncep està en el seu planeta abans de marxar a altres planetes.

“Això va començar fa 30 anys, quan jo em vaig proposar dirigir El Petit Príncep amb una companyia de teatre infantil, i per a preparar-me vaig començar a llegir la resta de l’obra, que ve a ser un humanista que reflexiona sobre la condició de l’home, i per a fer aquesta reflexió utilitza la seva pròpia vida per a posar-la com a exemple”, destaca l’Eles Alavedra

Tal i com recalca Alavedra, els dibuixos tenen referències a la situació bèl·lica que hi vivia. El primer dibuix de l’obra té origen en la Guerra Civil Espanyola. Saint-Exúpery va treballar de reporter durant aquell període i el naixement del dibuix ve d’una conversa amb un sergent barceloní del bàndol republicà. Tanmateix, Alavedra subratlla que qui vagi a veure la funció, s’hagi llegit el llibre prèviament.

L’obra es tracta d’un monòleg conduït per l’actor Jaume Garcia. La realització i preparació ha estat únicament planificada pels dos, així com els dibuixos, la roba, l’atrezzo: “És una producció pròpia i tot és nostre. Ho fem per autèntica vocació i amor per la professió”, subratlla Alavedra. El monòleg és una prosa i inclou un llenguatge ric i intel·lectual. La representació tindrà lloc el dijous 27 de febrer a les 19h.

Breus curtmetratges

El Cines Imperial també se sumaran a la festa d’El Petit Príncep amb la projecció de dos documentals, realitzats i produïts a Sabadell, Un día corriente i Antoine. Pel que fa el primer, es basa en un conflicte i dilema interior sobre una persona sense recursos, lluita el dia a dia per tirar endavant en la societat. Com aconseguir els diners i es recreen situacions quotidianes actuals. D’altra banda, el segon curtmetratge, Antoine, tracta de donar vida els inicis de l’escriptor Antoine de Saint-Exupéry, autor del clàssic. Abans de redactar l’obra, era un aviador de guerra francès, periodista i explorador. Durant la Segona Guerra Mundial, es va unir a les forces àrees franceses.

Foto de portada: Obra El Petit Príncep Aklin. Autor: Cedida








Els comentaris estan tancats