Fundacio Main. Autor: Cedida

Fundació MAIN: generant oportunitats

La vida es nodreix d’oportunitats que al llarg de l’itinerari de les persones anem trobant i aprofitant, especialment en la infantesa i la joventut. Però això precisa d’estar preparat per identificar-les i aprofitar-les, cuidar-les i exprimir-les i potser també deixar-les passar.

A Fundació MAIN volem que tots els infants i joves puguin tenir oportunitats i que això els suposi unes situacions i vivències positives i de creixement humà i cívic, però sobretot que siguin feliços i felices.

Per això cal formar-se, estar acompanyat i veure les pròpies potencialitats i això actualment no sempre és així. Actualment trobem que hi ha famílies que no poden donar suport als infants en les tasques educatives de l’escola i que hi ha joves que per raons diverses no poden desenvolupar els seus itineraris formatius com desitgen.

A Fundació MAIN som Generadors d’Oportunitats per infants, joves i famílies, especialment per les més vulnerables. Mitjançant l’acompanyament educatiu i social promovem que els infants i joves puguin establir els seus processos de creixement educatiu i formatiu. Per això realitzem formacions específiques que permetin als joves poder continuar formant-se i iniciar la recerca de feina digna i estable. Així mateix acompanyem a les famílies en el camí de tenir cura dels fills i filles i poder recolzar-los emocional i personalment

Tot i així sempre cal que les Oportunitats siguin conjuntes, per això busquem Generadors i Generadores, és a dir,  persones, empreses, entitats, l’administració, etc. que estiguin disposats a donar suport a que les persones que més ho necessiten puguin disposar d’aquestes oportunitats a través de projectes adreçats a millorar i promoure l’autonomia dels i les joves i el creixement dels infants en entorns estables i feliços.

Com generar una oportunitat

Les oportunitats es generen de forma senzilla a través de la col·laboració i l’acompanyament. Nosaltres ho fem a través de projectes com la UEC, que acull a joves que precisen de l’acompanyament i l’adaptació curricular per a finalitzar amb èxit la ESO. Com el MAPA, adreçat a joves amb necessitats educatives especials i suport terapèutic per a poder continuar amb la seva escolaritat secundària obligatòria. El Suport a l’Estudi per a que joves i infants puguin millorar en aspectes escolars com la lectura, els hàbits d’estudi, etc. El GIRA per a famílies, infants i joves que amb el suport terapèutic poden promocionar les seves capacitats personals i comunitàries. El FiT i el PACFiT que mitjançant processos de formació i mentoria es promou que els joves puguin trobar feina o continuar estudiant. O el projecte CODIS que pretén apoderar a la ciutadania per a créixer i millorar la convivència entre les persones en un mateix districte.

Però qualsevol pot generar oportunitats, a través del voluntariat individual o d’empresa, l’oferta de pràctiques o feina per a joves en empresa, recolzament per algun dels projectes existents, donacions, etc. Generem oportunitats, millorem la societat, SOM i SEREM GENERADORS i GENERADORES!