Gol de Cristian Herrera a Irun. Autor: CES

Cristian Herrera val per tres a Irun

Fora del descens. Un gol de Cristian Herrera al minut 67 a passada d’Alex Gualda ha donat tres punts d’or al Sabadell davant el Real Unión d’Irun (0-1). Els arlequinats surten de la zona de descens – empatats a punts i amb goal average particular igualat amb els bascos. Herrera es confirma com un gran reforç al mercat d’hivern i ja són tres els gols i el d’avui el més valuós. L’ex de lntercity val per tres.

El Sabadell necessitava una alegria com aquesta després de mes i mig sense guanyar. L’última victòria havia estat a Mallorca davant l’Atlético Baleares en l’últim partit de la primera volta. També per 0-1 i amb gol d’Alex Gualda. Tres empats i dues derrotes havien col·locat l’equip en zona de descens. El passat diumenge, l’equip va fer un pas endavant contra la UD Logroñés. Bon primer temps, golàs de Cristian Herrera des del mig del camp i suspensió per la pluja. El 22 de març (19 hores) la continuació a l’estadi.

Sabadell Alineació a Irún. Autor: CES
L’alineació del Sabadell a Irún. Autor: CES

El partit ha començat amb respecte mutu en un primer temps que ha passat en una lluita per tenir el control i amb un parell d’accions de perill per ambdós equips. Miki Lladó – amb Gerard Bofill com a nexe a la banqueta per la sanció del primer entrenador – ha fet jugar Moha Keita, Cristian Herrera i Pau Víctor davant. Tots tres han estat protagonistes de les tres oportunitats. També ho ha estat el porter Ortolà a xuts de Montoro i Bravo. La segona part ha començat amb Ortolà sent protagonista d’un parell de bones intervencions que ha salvat el gol basc. El Sabadell ha millorat notablement amb l’entrada d’Alex Gualda per Corbalán.

Gol d’Herrera i pal de Gualda

L’ex del Tudelano ha estat molt actiu ja en primer xut, que ha estat la prèvia del 0-1. Aquest ha arribat al minut 68. Passada enrere cap a Cristian Herrera que ha rematat de manera perfecta, lluny del porter Irazusta. La defensa basca s’ho ha mirat sense intervenir.

Així ha estat la rematada de Cristian Herrera per fer el gol del triomf. Autor: GradaB

El gol ha estat un plus i l’equip ha anat a la recerca del 0-2. De nou Alex Gualda ho ha provat, però entre el porter Irazusta i el travesser ho han evitat. Baena i Pau Resta han entrat per ajudar a defensar als últims minuts. Al 93, per poc no ha arribat l’empat en una rematada de Santos.

Final amb victòria i 30 punts a la butxaca. Diumenge 12 de març (19 hores) partit a casa contra el Real Múrcia sense els sancionats David Astals i Moha Keita.

14 anys després

La visita del Sabadell a l’Stadium Gal ha servit per recordar l’anterior antecedent l’any 2009. Llavors, el Sabadell va disputar la segona eliminatòria del play-off d’ascens a Segona A. Va perdre per 0-1 a l’estadi i a la tornada, el central Jaume Berlanga va fer un golàs i el marcador anava 1-1. A la segona part, Joel Alvarez va rematar i la pilota va entrar per a tothom tots menys per a l’àrbitre Ortiz Blanco. No va donar com a vàlid aquell gol fantasma i el Sabadell va quedar eliminat.

Aquell equip dirigit per Ramon Moya lluitava per l’ascens a Segona A. Dos anys després, diversos d’aquells jugadors – De Navas, Agustín, Pep Pagés, Juvenal – van ser claus per l’ascens a Eibar. Aquest ha de ser el camí i no ser un equip que lluiti per no baixar a la quarta categoria nacional.

0-Real Unión d’Irún: Irazusta, Marc Vales (Azkué, m.65), Montoro, Rivero, Oyarzun, Aramburu, Espigares, Luque (Santos,m.65), Bravo, Sánchez
1-CE Sabadell: Ortolà; Molina, Morgado, Pujol; Alex Sala (Baena, m.85), Altimira, Corbalán (Gualda, m.55), Astals; Pau Víctor, Cristian Herrera (Pau Resta, m.85), Moha Keita (Alberto Fernández, m.66)
Àrbitre: Roman Roman (Castella). TG: Santos/Moha, Sala, Astals, Altimira, Pau Víctor
Gol: 0-1, m.68: Cristian Herrera.

CLASSIFICACIÓ (via SofaScore)
Clasificación ofrecida por SofaScore LiveScore

Foto portada: La celebració de Cristian Herrera del seu tercer gol amb el Sabadell: Autor: CES