Foto portada: Vladys, durant el partit Sestao River - CE Sabadell de la segona volta de la temporada 2023-2024. Autor: CE Sabadell via Twitter.

Dura derrota del Sabadell a Sestao

Cop de realitat del Sabadell a Sestao. Els homes d’Óscar Cano han caigut per 3 a 0 en la seva visita a Las Llanas en un partit on el Sestao River ha estat notablement superior. Els locals, que arribaven al duel com a cuers del grup, retallen distàncies a la classificació i se situen a només tres punts dels arlequinats.

Després de dues victòries consecutives que van fer disparar l’optimisme, el Sestao River ha tornat a demostrar que la cursa per la permanència serà llarga i plena d’alts i baixos. El conjunt basc ha protagonitzat un inici de partit valent, aconseguint imposar un ritme alt en atac i apropant-se amb perill a la porteria d’Adrián Ortolá.

Tot i el domini dels locals, ha estat el Sabadell qui ha gaudit de la primera gran ocasió del partit. Marc Domènech ha estat a punt d’obrir el marcador al minut 8 amb un xut col·locat que s’ha topat amb el travesser. La resposta no s’ha fet esperar i Jon Cabo, el jugador més destacat dels verd-i-negres, ha tingut un mà a mà claríssim davant del porter que ha sortit massa creuat.

Abde Damar. Autor: Roger Benet / CES

Els biscaïns no han deixat que el Sabadell es trobés còmode i s’han instal·lat tot el primer temps a camp rival. Mostres d’això han estat les intervencions d’Ortolá i la poca incidència de jugadors creatius com Álex Gualda, que ha tornat a la titularitat després de la lesió. Val a dir que el Sestao també ha concedit espais al darrere i el Centre d’Esports ha pogut avançar-se abans de l’equador. Sergi Maestre ha rematat forçat una centrada enverinada que ha atrapat Sergi Puig.

Derrota… i adeu a l’average

El descans ha accentuat la sensació de superioritat del Sestao i el primer gol ha arribat en una jugada digna de Zona Zapping. Al minut 58, Ortolá ha refusat una pilota lateral amb el peu, amb la mala sort que ha rebotat a la cara de l’exarlequinat Kaxe i ha entrat a la porteria. El millor moment del Sabadell ha vingut just després: Pau Resta ha tingut l’empat amb un cop de cap en una jugada d’estratègia i David Soto ho ha provat amb una potent canonada des de fora de l’àrea.

L'exarlequinat Kaxe ha marcat aquest diumenge.
L’exarlequinat Kaxe ha marcat aquest diumenge.

En el tram final, el Sestao ha fet un pas enrere, però ha aconseguit sentenciar el duel amb un doblet d’Alex Carbonell. El darrer gol al minut 96 ha certificat la darrera notícia negativa del dia: el Sabadell malbarata l’avantatge del partit de la primera volta (3-0) i deixa volar l’average particular contra un rival directe. Un resultat per tocar de peus a terra abans de dos reptes de màxima exigència: Cultural Leonesa i Deportivo.

Sestao River: Puig; Markel, Gaizka, Azkue, Jaso; Garai, Armando; Guruzeta (Dopi min.87), Jon Cabo (Carbonell min.87), Aranzabe; Kaxe (Leandro min.78)
CE Sabadell: Ortolá, Astals, Resta, Maestre (Soto min.73), Calavera, Herrero; Gualda (Baena min.46), Domènech; Marru (Baselga min.73), Abde (Nando min.90), Vladys (Manel min.86)
Àrbitre: Imanol Irurtzun Artola. Targetes grogues: Gaizka.

Foto portada: Vladys, durant el partit Sestao River – CE Sabadell de la segona volta de la temporada 2023-2024. Autor: CE Sabadell via Twitter.