El Sabadell pateix a Tona per passar a la segona ronda de la Copa Catalunya

Els penals han donat la classificació al Sabadell davant el Tona, per la segona ronda de la Copa Catalunya amb un global de 5-6. El partit ha acabat 1-1 després del golàs de Javi Gómez des de 45 metres, igualat abans del descans. L’equip de Miki Lladó ha anat clarament de més a menys davant un rival que juga dues categories per sota. David Astals, el millor del partit, ha marcat el penal clau just després que Adrián Ortolà aturés el d’Eloi Sánchez.

Els arlequinats, que la passada temporada no van jugar aquesta competició, jugaran al camp del guanyador de l’eliminatòria entre Vilassar i Badalona Futur la segona ronda, el proper cap de setmana.

Obra d’art per començar en una bona mitja hora inicial

El Sabadell ha començat el partit amb una obra d’art. El Tona ha perdut la pilota al mig del camp i Javi Gómez ha xutat directament en una paràbola que ha entrat per l’escaire de la porteria de David Aroca. Era al minut 6, i un abans una rematada d’esperó de Manel Martínez, refussada per Aroca, ha estat un primer avís, a centrada del mateix Gómez.

Així han celebrat el golàs de Javi Gómez. Autor: CES

L’exjugador del Celta B ha estat molt actiu a la primera part. Una nova rematada, aquest cop de cap, de Manel Martínez, a centrada d’Astals ha estat l’opció més clara per fer el 0-2. Destacat el joc per les bandes amb bones accions d’Astals i Carrión no han tingut el destí que buscaven.

El Tona, que ha anat de menys a més, ha fet l’empat a 1 al minut 37. Javi Gómez perd la pilota al mig del camp després d’una bona pressió local, el davanter Nil Salarich toca d’esperó per passar a Raúl Campayo que ha batut a Ortolà. El Sabadell ha tingut l’última en una jugada personal de Manel, amb rematada fluixa. El mig del camp ha estat la línia més fluixa al primer temps.

Cinc canvis i menys ritme

La segona part ha començat amb triple canvi – Naranjo, Monroy i Gualda per Manel, Beitia i Baena- i deu minuts més tards, dos més – Domènech i Vladys per Cristian Herrera i Javi Gómez – i el ritme ha baixat notablement. David Astals ha agafat tot el protagonisme jugant a tot arreu. El Tona es limitava a defensar-se i esperar alguna contra i que el partit finalitzés als penals.

Cristian Herrera ha estat substituit al minut 55.Autor: CES

Álex Gualda ha tingut l’oportunitat més clara amb un xut que ha enviat a córner el porter Aroca quan ja el rellotge sumava el minut 70, poc abans de la pausa d’hidratació.

Astals i els penals

Al minut 88, David Astals, el millor jugador del partit, ha estat a un pas de fer el segon en un gran xut que ha topat amb el travesser i la rematada posterior de Vladys ha anat fora. També ho ha provat, Marc Domènech, però de nou, Aroca, el millor del Tona ho ha evitat i el partit ha marxat als penals.

Tot dos equips han marcat els seus 5 primers llançaments amb gols arlequinats d’Alex Gualda, Marc Domènech, Fran Callejón, Guillem Naranjo i Vladys Kopotun, que ha salvat el primer matchball. La sisena ronda ha estat la definitiva. Adrián Ortolà ha aturat el xut d’Eloi Sánchez i David Astals ha fet el definitiu 5-6 premiant el seu gran partit.

FITXA TÈCNICA:

Tona: David Aroca; Aimar Moratalla, Dan Coll, Banus (Alex, min.46) Sureda, Pius (Eloy Sánchez, min.72), Morell (Marc Pijoan, min.61), Vilanova,  Nil Salarich, Raúl Campayo, Guillem (Enric Casanovas, m.61)
CE Sabadell: Ortolà; Pau Resta, Amelibia, Callejón, Carrión; David Astals, Baena (Alex Gualda, min.46), Beitia (Monroy, min.46), Javi Gómez (Marc Domènech,min.55), Manel (Naranjo,min.46), Cristian Herrera (Vladys, min.55)
Arbitre: Nuñez Ruiz. TG: Vilanova, Pijoan / Monroy
Gols: 0-1. min.6: Javi Gómez; 1-1, min.38: Raúl Campayo. Penals (5-6): Alex Gualda, Marc Domènech, Fran Callejón, Guillem Naranjo, Vladys Kopotun, David Astals

Sona Marcos Baselga

Des de Saragossa es parla mitjançant l’especialista en fitxatges Cazurreando de que el Real Zaragoza cedirà al Sabadell al davanter Marcos Baselga, que la temporada passada va jugar al Calahorra. El quadre aragonès ja ha cedit a un altre davanter com es Guillem Naranjo. Veure’m

Foto portada: David Astals ha estat el millor i ha marcat el penal decisiu. Autor: CES