Athletic - Sabadell

El Sabadell perd dos punts amb un penal al 92

El Sabadell ha sumat un punt a Lezama davant el cuer Bilbao Ath, però perd dos amb un penal dubtós de César Morgado al minut 92. Els arlequinats s’han posat dues vegades per davant al marcador amb els gols de Cristian Herrera i Álex Gualda (0-1 i 1-2) però no han sabut sentenciar. L’àrbitre Muñiz Muñoz ha expulsat Adan Gurdiel i César Morgado que, a més, no jugaran contra el Barça At.

Els arlequinats han perdut una oportunitat ideal per fer un salt a la classificació en cas de victòria i al final el punt és poc bagatge. I més en un partit que s’ha posat dos cops davant al marcador contra el cuer. El peatge que està passant el Sabadell després de les dures declaracions de Miki Lladó a Elda contra l’àrbitre Lax Franco s’ha traduït en les dues darreres jornades amb els arbitratges de De Ena Wolf contra el Múrcia i avui de Muñiz Muñoz contra el Bilbao Ath. El president Esteve Calzada s’ha pronunciat a Twitter.

Raúl Baena, Cristian Herrera i Moha Keita han estat les novetats a l’onze inicial en una convocatòria en què ha caigut Sergi Altimira. Una primera part que s’ha iniciat amb domini basc i ocasions de Pau Víctor i Cristian Herrera.

El trident ofensiu que ha disposat Miki Lladó ha estat protagonista de la jugada del 0-1. Contracop conduït per Pau Víctor, passada a Moha Keita i assistència que aprofita Cristian Herrera per marcar el seu quart gol de la temporada en només mes i mig com a arlequinat. Herrera havia anotat només dos en els anteriors cinc mesos amb l’Intercity. Amb el 0-1 s’ha arribat al descans.

Moha Keita ha tornat a l’onze titular a Lezama, sense encert en atac. Autor: C.Díaz

La segona part ha estat una bogeria. D’entrada Edu Ares ha perdonat l’empat i poc després ho han fet Moha Keita i Pau Víctor pel Sabadell. El filial basc ha tret petroli d’una centrada xut de Palacín que ha deixat passar Álex Sala i s’ha empassat el porter Adrià Ortolà. Després de més de 300 minuts sense encaixar, un nou regal que repeteix la tònica de la primera part de la temporada.

A continuació el porter basc Ispizua ha enviat a córner un gran xut d’Alex Gualda i a la sortida, ha repetit aturada en una rematada completament sol de César Morgado. El partit s’ha complicat amb l’absurda expulsió amb vermella directa d’Adan Gurdiel en una acció que ha continuat amb la groga per Morgado. Ni un ni l’altre jugaran contra el Barça At.

Reacció i penal final

Malgrat jugar amb 10, el Sabadell ha reaccionat de forma immillorable en una jugada personal de Pau Víctor en un xut que ha tocat en Alex Gualda que ha significat l’1 a 2. El jugador format a Lezama ha marcat el seu quart gol de la temporada, el tercer en els dos últims mesos.

El Sabadell ha hagut de patir en els últims minuts i Ortolà ha salvat el 2-2 en una rematada d’Iñigo López al minut 85. Un instant en què ja era el camp Jon Guruzeta, germà de l’exjugador arlequinat. També ha estat a un pas d’arribar el tercer en una rematada fora de Dieste que havia entrat minuts abans per Herrera. S’ha tornat a perdonar.

Al minut 92, un penal més que dubtós per mans de César Morgado quan la pilota toca a l’esquena ha suposat l’expulsió de l’extremeny i posteriorment el 2-2 d’Izeta. Una acció clau que ha deixat el Sabadell amb 9 i amb Álex Sala també molt tocat. Dimecres (19 hores) es jugaran els 43 minuts contra la UD Logroñés. Un partit vital amb 1-0 a favor.

Bilbao Ath: Ispizua; Palacín (Rego, m.70), Mendibe, Asier Pérez, Chasco, Bita, Unai Gómez (Guruzeta, m.83), Luis Bilbao (Bari, m.60), Goti, Edu Ares, Izeta
CE Sabadell: Ortolà; Adan, Molina, Morgado, Pujol (Vargas, m.77); Alex Sala, Alex Gualda, Baena (Corbalán; m.64); Pau Víctor, Cristian Herrera (Cristian Dieste, m.77), Moha Keita (David Astals, m.61)
Arbitre: Muñiz Muñoz. TG: Bari, Rego, Edu Ares/Morgado, Dieste. TV a Adan (m.70) i Morgado (m.92)
Gols: 0-1, m.32: Cristian Herrera; 1-1, m.66: Palacín; 1-2, m.79: Alex Gualda; 2-2, m.92: Izeta (p).